HP FV

Габрово

Изработка на интернет сайтове

Времето в Габрово

 

2.6°C

времето в габрово

Влажност: 93%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.341
Щатски долар USD 1   1.515
Австралийски долар AUD 1   1.578
Швейцарски франк CHF 1   1.62
Чешка крона CZK 100   7.731
Датска крона DKK 10   2.63
Хонконгски долар HKD 10   1.952
Новозеландски долар NZD 1   1.215
Полска злота PLN 10   4.522
Руска рубла RUB 100   4.822
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Novini ot Stara Zagora

 

„Химикал, шоколад и две рупии” в Орловска 10

 

Заповядайте на едно вълнуващо пътуване до Индия с книгата „Химикал, шоколад и две рупии”. На 31 януари авторите Елена Щерева и Николай Янков ще гостуват в галерия Орловска 10 в Габрово. Книгата им не е обикновен наръчник за туристи, тръгнали на екзотично пътуване. Това е дълъг и завладяващ разказ за Индия такава, каквато са я видели по време на студентската си специализация в тази необятна страна – историите са реални, клишетата липсват, откровенията са дълбоки и искрени.

 

Книгата вече може да бъде намерена в галерия Орловска 10 (която се намира на ул.Орловска 10 в Габрово). На срещата с авторите очаквайте презентация със снимки от пътуването и разговор за индийската култура. А за сетивата – вкусове и аромати.

 

Елена Щерева е родена през 1984 г. в Сливен. Завършила е ГПЗЕ "Захарий Стоянов" с английски и немски и специалност индология към Центъра за източни езици и култури към СУ "Св. Климент Охридски", както и магистратура преводач-редактор с английски и хинди. През 2007 г. заминава на едногодишна специализация в Централния институт по хинди в гр. Агра, Индия. Има преводи и публикации в "Литературен вестник" и списане "Литературата". Понастоящем е хоноруван преподавател по хинди в СУ "Св. Климент Охридски".

 

Николай Янков е роден през 1984 г. в София. Завършил е 31-во СУЧЕМ "Иван Вазов" с профил испански и специалност индология към Центъра за източни езици и култури към СУ "Св. Климент Охридски". През 2007 заминава на едногодишна специализация към Централния институт по хинди в гр. Агра, Индия. Има няколко превода и публикации в сп. "Светилник", университетското списание "Вишва Хинди Бхарати", в книгите "В танца на времето" и "Гласът на орела". Член е на клуб "Приятели на Индия" и на Българското общество по индианистика "Орловият кръг".

 

От авторите:

“Индия – онова кътче на планетата, което те кара да носиш цветни дрехи, да съчетаваш несъчетаемото, да се смееш и плачеш, да бъдеш спонтанен, неузнаваем и непредсказуем дори за самия себе си. Онзи вечно течащ поток, в който осъзнаваш, че ти също олицетворяваш многообразието в единството и че не си единствен в многообразието.

Магия в различни цветове, която напомня за вечното, непресъхващо детство, където всички сме поклонници на Бога на дребните неща – онези дребни неща, криещи големи истини. Страната на подправките, отправила взор към нас със своята неподправена красота.

Нека се отправим на пътешествие до Индия с “Химикал, шоколад и две рупии” в ръка... Не се притеснявайте за обратния билет. Това е последното нещо, за което човек би си помислил, докато е в плен на Индия – единствената страна в света, срещу която няма лечебно биле отмайниче. Веднъж омаяни, магията остава за цял живот.”

 

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 19.01.2012 19:32

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

АБИ ГРУП Театър Мечтатели реализира ... Качествен нарязан Тютюн готов за ... Работа предлага Частен детектив-Ангелов-0884556761 Всички обяви

Анкета

poll Новата година ще е:

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Съдийски наряди   ЦДГ "Мечо Пух" Габрово  борисов  ремонт магистрала  любовен квадрат  РУ Габр  кремачни  тодоров денв с.живково  заедно за габрово  топлофикаця  д-р гайдарски  аек етър  Бизнес  безплатни обяви  новини kriminalni gabrovo  имка  нова транспортна схема  тодоров денв с.живко%  ронд  Хари Ракидзис  Трявн  следваща фаза полу финали за габрово  доставки  медицински сестри габрово  rektorat  medmachinen  кучета  Камери онлайн   театър  кандидат 
Сайт от OmiCode
_