HP FV

Габрово

Габровски оферти

Времето в Габрово

 

-1.8°C

времето в габрово

Влажност: 90%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.285
Щатски долар USD 1   1.458
Австралийски долар AUD 1   1.486
Швейцарски франк CHF 1   1.595
Чешка крона CZK 100   7.724
Датска крона DKK 10   2.63
Хонконгски долар HKD 10   1.873
Новозеландски долар NZD 1   1.125
Полска злота PLN 10   4.339
Руска рубла RUB 100   4.707
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Японската национална телевизия с пряко предаване от Габрово

 

Габрово беше един от четирите градове-домакини на предаването „Земята Агора” на Японската национална телевизия. В страната на изгряващото слънце то се излъчи в неделя вечер и беше посветено на нещата, които карат различните народи да се смеят и плачат.

 

Форматът на „Земята Агора” напомня на българското предаване „Другата България”. В него живеещи по света японци разказват за страната, в която се намират, а гости в студиото в Япония коментират и им задават въпроси.

 

В репортажите бяха включени Русия, Италия, Иран и България, като нашата страна беше представена с Габрово и габровския хумор. Предаването беше дълго един час, а на Габрово беше отделено най-много време. Градът ни пожъна и най-голям интерес сред публиката в студиото. Тя имаше възможност да задава въпроси пряко, чрез скайп връзка с Дома на хумора и сатирата. На въпросите отговаряше Такара Хашимото - японка, която живее в България от 7 години.

 

Чрез репортажи и анкети бяха представени габровските шеги, Домът на хумора, Карнавалът и Благолажът, а публиката живо се интересуваше от чашите за неканени гости, карнавалната работилница и габровските котки. Котката, чиято опашка символично режем в началото на всеки карнавал, неизменно присъстваше в ефир като декор от българското студио и провокираше любопитството.

 

Забележителностите и занаятите в Габрово също бяха представени с няколко минутно филмче, а подготовката на материалите за града ни отне на японския екип цели три дни снимки две седмици преди прякото предаване.

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 28.11.2011 16:02

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

Безплатно на ски в Пампорово Унищожаване на вредни насекоми, ... Лекарствени стоки и медицински ... Продавам коледни пуйки ВЕЛУКС България ЕООД Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

топлофикаця  ПИВОЛЕНД 2011  kino  нова транспортна схема  изложба  спортни облекла  диана трифонова  Габрово днес  СНИМКИ ОТ ЩАСТЛИВЕЦА  цирк  Уеб камера Габрово  neofit rilski   трактор и брава  театър  кученца  кино  KAMENICA 4ETVART FINALI  битутех  живково  цветомила гуглева  реклма в габрово  безплатни обяви  хандба  Etyra  биенале  новини  обяви работа  ремонт магистрала  кандидат  ваканция 
Сайт от OmiCode
_