HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

-0.1°C

времето в габрово

Влажност: 92%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.269
Щатски долар USD 1   1.416
Австралийски долар AUD 1   1.47
Швейцарски франк CHF 1   1.608
Чешка крона CZK 100   7.778
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.823
Новозеландски долар NZD 1   1.125
Полска злота PLN 10   4.473
Руска рубла RUB 100   4.642
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Ще строят тир паркинги на прохода Шипка

 

В подножието на три от старопланинските проходи агенция "Пътна инфраструктура" планира да изгради паркинги. Това съобщи пред вестник "24 часа" председателят на управителния съвет на агенцията Лазар Лазаров.

 

Местата ще се обособят от двете страни на проходите: "Шипка" - край Габрово и Казанлък, на "Хаинбоаз" - при Велико Търново и Гурково, както и на Ришкия проход - до Елена и Сливен.

 

"Идеята е тежкотоварните автомобили да има къде да спират и през лятото, и през зимата", обясни инж. Лазаров.

В горещините при над 35 градуса ограничава движението на тирове, за да се запази асфалтовата настилка. През зимата при силен снеговалеж, както се случи миналия месец, камионите също ще бъдат спирани, за да може снегорините да почистят пътя и да не се образуват задръствания.

 

Това трябва да бъдат модерни ТИР паркинги, на които да има места за отдих, заведения и евентуално автоцентрове за техническа помощ, каза още шефът на пътната агенция. Според него липсата на такива съоръжения ограничава възможността на контролните органи да реагират в ситуации на криза и затрудняват трафика.

 

В пътната агенция вече е създадена работна група по проекта. Проучват се терени от държавния и общински фонд, така че минимално да се навлиза в частни терени. Колкото по-малко се налага да правим отчуждителни процедури, толкова по-бързо и евтино ще се построят, обясни инж. Лазаров.

 

Обсъждат се варианти за осигуряване на необходимия финансов ресурс за проектиране и изграждане на шестте паркинга от двете страни на Стара планина.


 


Автор: ГрадътБГ
Обратно   Печат Добавена 02.11.2011 18:07

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Работа предлага Служба по трудова медицина Ново поколение хидроизолации във ... Международна компания предлага ... Запомнете за доставка на Минерална ... Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

проверки на пътя  КОНЦЕРТ  бизнес Дряново  оу Неофит Рилски  Търси  РУ Габрово  етажна собственост  web camera  линия 27 разписание  сирмани  живково  хандбал evropeisko  данък животни  кино  габрово инфо  автобусни линии  "воден цикъл"  Симулатор за чифтосване  новини kriminalni gabrovo  театър  съдийки В група  новини  новини за футбол  Бъки  с живково  кезбан  реклама  . трите най-високи   камера  Малки естет% 
Сайт от OmiCode
_