HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Черен списък на застрахователите

 

Черните списъци на застрахователните компании влизат в обща система. Т. нар. система ЗИОР - застрахователна история и оценка на риска, е разработена от Асоциацията за застрахователна сигурност (АЗС) и ще включи имената на лица, увредили икономическия интерес на застрахователя или предявили неоснователни искове, съобщи за „Класа" Юрий Тодоров, председател на АЗС и преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси.

 

Системата вече е готова, в момента е на етап сключване на договори с компании, които искат да я ползват. "Ще се включат и обектите, по които са възникнали странни/повтарящи се застрахователни събития, с щети на голяма стойност. Досега всеки отделен застраховател си водеше свой списък. Целта на системата е цялата информация да е налична за всички компании", обясни Тодоров и предупреди, че в ЗИОР няма да влизат списъци с имена на доказани измамници или крадци, защото при доказана вина измамата минава в съда, а ще бъдат отбелязани само „рисковите" клиенти. "В България има хора, на които са им открадвани по 10-15 автомобила или са направили по 10-15 катастрофи "тотална щета". При друг случай лице е завело иск в няколко различни компании за застраховка "Злополука". При проверката се оказва, че всички документи на ищеца са подправени, не е лежал в болница, травмата му е била стара. Без такава система няма как бързо и лесно застрахователите да разменят информация за такива случаи", даде примери Тодоров.

 

Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд", също потвърди, че имат „черен списък" на лицата, заподозрени в опити за измами. Списъкът е поне 15 страници, включва 500-600 имена, коментира мениджърът. И в „Лев инс" се води подобна база данни, каза за „Класа" Стефан Софиянски и обясни, че тя включва имената на клиенти, които са правили опити за получаване на недължимо обезщетение. Работим съвместно с Асоциацията на българските застрахователи и с колегите си обменяме информация. Най-често срещаните схеми за опити за измами са при автомобилното застраховане, тъй като 70% от пазара са застраховките на коли, добави той. Според Софиянски след въвеждането на двустранните протоколи за ПТП опитите за инсцениране на събития са зачестили.

 

Източник: агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 21.02.2011 09:22

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ПИВОЛЕНД ГАБРОВО  дом на хумора и сатирата  нова транспортна с%D  rektorat  още обувки  проекти  ин витро  ваканция  празник  kameri  топлофикаця  etyr  уеб камера  Симулатор за чифтосване  Бъки  РУ Габрово  вело алея  филми  хандбал evropeisko  воден цикъл  театър  Камери  ski klub pani4ihte  Трявна  прокуратура  времето в габрово  пгт Габрово  Бизнес  kino  ШАНДУРКОВ 
Сайт от OmiCode
_