HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

7.3°C

времето в габрово

Влажност: 83%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.287
Щатски долар USD 1   1.435
Австралийски долар AUD 1   1.478
Швейцарски франк CHF 1   1.607
Чешка крона CZK 100   7.814
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.847
Новозеландски долар NZD 1   1.14
Полска злота PLN 10   4.368
Руска рубла RUB 100   4.641
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Цочо Пеев показва „Необхватното” в Дома на хумора и сатирата

 

На 3 ноември т.г. от 17.30 ч. в зала 6 на Дома на хумора и сатирата пловдивският карикатурист Цочо Пеев ще представи самостоятелната си изложба „Необхватното” – подбрана колекция по случай 60-годишнината на художника, решил да чества своите „2 х 30” сред приятели в столицата на хумора.

 

В изложбата са включени 60 карикатури, сътворени от автора през целия му период на активно сатирично творчество, който надхвърля 30 години. Всички те се отличават с актуалната си тематика, както и с уникален рисунък, тънко чувство за хумор и дълбоко въздействие върху зрителя. С всяка своя карикатура художникът предлага забавление, но и размисъл, поднася порция смях, но добавя и доза тъга заради осъзнатите истини или заблуди.

Интересен е фактът, че след участия и конкурси в над 20 държави, това е първата самостоятелна изложба на художника в България. С нея той отбеляза рождения си ден през м. септември в родния град Пловдив, а сега гостува и на габровци.

Изложбата ще остане на разположение на любителите на карикатурата до края на м. декември.

 

Цочо Пеев е роден на 9 септември 1951 г. в гр. Пловдив. От 1971 г. се занимава с карикатура, илюстрация и оформление на книги. Член е на СБХ. Основател и организатор на Международното биенале „Майстори на карикатурата”, което се провежда в Пловдив от 2001 г. През годините сътруднчи и печата свои творби на страниците на сп. „Карикатура”, в. „Стършел”, „Труд”, „Марица”, „Демокрация”, „Учителско дело” и др.

Има десет участия в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово. Участва в международни изложби и конкурси за карикатура в Англия, Белгия, Канада, Бразилия, Куба, Япония, Италия, Полша, Сърбия, Гърция, Турция, Франция, Германия, Русия, Македония, Румъния, Перу, Израел, Хърватска, Словакия, Австралия и др. Лауреат е на 35 отличия и награди.

 


 


Автор: Дарина Маричневска
Обратно   Печат Добавена 01.11.2011 08:52

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

24 854 са действителните бюлетини при избора за местна власт.

Нови обяви

Международна компания предлага ... Запомнете за доставка на Минерална ... Кризата явно скоро няма да ... седмичен наем Евтини хотелски стаи под наем, може ... Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

данък животни  градски транспорт  благовещение  габрово новини  нова транспортна схема  тодоров ден  пътни произшествия  ТЕЦ  любовен квадрат  112 млад фермер  разписание на автобуси  с. Горна росица  аек етър  резултати от хандбал  обяви за коли  web camera  уеб  бинго габрово  пощи  община габрово  воден цикъл  зала Орловец  Ymca  заедно за габрово  новини за футбол  пролетно почистване  бизнес Дряново  хандбал evropeisko  еврофутбол  живково 
Сайт от OmiCode
_