HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Христо Комарницки – лауреат на специалната награда на Дома на хумора и сатирата

 

Ценителите на карикатурата вече се радват на тридесет и шестото издание на Националната изложба на българската карикатура в София, която се откри на 1 февруари в залите на Съюза на българските художници. Експозицията е актуален преглед на постиженията от 2010-2011 година и може да бъде вярно огледало на нашата съвременност.

 

По традиция Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово избира един от най-ярко представилите се автори и го удостоява със своята специална награда. Тя включва плакет „Светът е оцелял, защото се е смял”, диплом и самостоятелна изложба в ДХС. Тазгодишният, девети по ред носител на наградата, е Христо Комарницки - карикатурист от вестник „Сега”.

 

Христо Комарницки е роден на 30 май 1964 г. в Габрово. Завършва Художествената гимназия в София, а с карикатура се занимава сериозно от две десетилетия. Сътрудничеството му с Дома на хумора също не е от вчера. Първото му участие в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата е от 1987 г. Следват изданията на Биенале 1989, 1993, 1995.

 

През 1997 участва в международния конкурс, организиран от Дома „Весели Балкани”, като част от фестивала „Младежта на Балканите пее, танцува и се смее в Габрово” и получава ІІІ награда. През 1998 участва в друг конкурс на ДХС („Европа мечтае за България”) и е удостоен с ІІ награда. През 2004 участва в конкурса на ДХС „Какво, Швейцария ли?” и негова карикатура е включена в едноименната изложба. През 2009 участва в кураторския проект на ДХС и евродепутата(тогава) Н. Младенов „Евросапиенс”.

 

Носител е на редица престижни международни награди от салони на карикатурата, като най-голямата - засега! - е от края на 2010 г. - Международната награда на медиите от Югоизточна Европа „За човешки права”.

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 03.02.2011 16:40

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Уеб камера Габрово  вести  Трявна  библиотека априлов  ÐºÑ€ÐµÐ¼Ð°Ñ‡Ð½Ð¸  ФК Янтра  пиволенд  дом на хумора и сатирата  ТЕЦ  Габрово днес  боженци  ski klub pani4ihte  ОУ Иван Вазов  времето  %  обществен съвет воден цикъл  библиотека  ин витро  топлофикаця  rektorat  доставки  габрово новини  реклма в габрово  борисов  безплатни обяви  Спорт  Симулатор за чифтосване  Ð²Ñ€ÐµÐ¼Ðµ%D  уеб камери  Ð¾Ñ‰Ðµ обувки 
Сайт от OmiCode
_