HP FV

Габрово

Изработка на интернет сайтове

Времето в Габрово

 

7.1°C

времето в габрово

Влажност: 80%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Узана приема държавното първенство по ски бягане

 

Днес ще започне държаното първенството по ски бягане за момчета, момичета, юноши и девойки. Събитието ще се проведе на новото трасе в местността Узана. Организаторите на първенството са габровския клуб по ски "Узана 2007" с подкрепата на Българската федерация по ски. Новото трасе е с дължина 2.5 метра и се намира до хижата на Планинската спасителна служба. Габровският клуб е вложил 4000 лв за почистване и подготовка на трасето. Заради затоплянето на времето трасето ще бъде скъсено. Някои от частите му са разположени на по-слънчеви места, което е довело до намаляване на снежната покривка. Преди започване на първенството членове на СК "Узана 2007" са пренасяли сняг с големи кофи, за да възстановят колкото се може повече от дистанцията.

 

Първият старт от държавното първенство ще е от 10 часа. В старта ще участват различни възрастови групи. Те ще се състезават в класически стил на разстояния от 2 до 10 километра за различните възрасти. От габровския клуб "Узана 2007" ще вземат участие 33-ма ски бегачи. А общо в първенството ще вземат участие между 120 и 150 деца от цялата страна.

 

В сряда започват щафетите в класическия стил. Отборите ще са от двама члена, като всеки ще имат по три смени. Дистанциите на които ще се проведат щафетите са от 300 метра до 1.2 километра. Най-интересните състезания ще са в четвъртък. Тогава юношите ще се състезават в два етапа "двойно преследване". Ще пробягат 10 километра класически стил. След това ще сменят ските и ще преминат още 10 километра в свободен стил.

 

Ръководител и организатор на първенството е Васил Шандурков, а секретар - Силвия Шандуркова. Съдийски наряд ще дават 15 габровски съдии.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 08.02.2011 07:30

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Камери онлайн   вести  крема  Акропол  Малки  екобазар  воден цикъл  футбол Янтра  пгт Габрово  пощи  MVR  сирмани  времето в габрово  линия 27 разписание  събития  Уеб камера Габрово  РУ Габрово  следваща фаза полу финали  заедно за габрово  връх шипка  авто  новини kriminalni gabrovo  КОНЦЕРТ  кучета  цирк  Севлиево  еврофутбол  библиотека  Етъра  съдийки В група 
Сайт от OmiCode
_