HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Убийството "Белнейски"

 

ледовател Веселин Мартински описа в предаването на bTV „Тази сутрин" версията, към която се придържат следствието и прокуратурата по случая с убийството на сестрите Белнейски. За Мартински няма съмнение, че извършителят на убийството е Лазар Колев. „На 28 януари 2006 г. сестрите Белнейски са в компания в заведение, в 02,30 се разделят и тръгват сами да се прибират. Тогава срещат Лазар Колев. Сега, той е прав, че в този момент никой не го е видял, това е по негов разказ. Момичетата се качват в колата му. Христина остава при неин познат, а Лазар остава сам с голямата сестра. Считаме, че няма отвличане, става въпрос за доброволни действия до един момент", каза следователят.

 

Малката сестра е имала сексуален контакт с втори човек, посочи той. „Това говорят доказателствата и обективните факти по делото, събрани по съответния ред. Лазар потегля с Росица, смятаме към покрайнините на град Пазарджик. Не можем да бъдем категорични къде е станало престъплението. Единственият човек, който знае, е самият Лазар Колев. Фактите говорят, че той има насилствен сексуален контакт, първо анален, после вагинален, с по-голямата сестра в своя автомобил. След като тръгват отново, явно изпаднала в ужас, Росица скача от колата в движение. Стреснат от случилото се, той я доубива. Според нас това се случва в Пазарджик. След това отива, взема малката сестра от мястото, където я е оставил, има сексуален контакт с нея насилствен. Аз съм убеден, че той първоначално не е и мал намерение да убива когото и да било. Наясно е със законите, защото е изтърпял година-две преди това наказание за изнасилване", твърди Мартински. Той добави, че Лазар Колев се връща, взема малката сестра, извършва сексуален акт с нея и я убива „Буквално я пребива. След това кара двете тела в местността „Грамадите". Малката сестра е била закарана жива в местността и там е доубита", изтъкна следователят. По думите му прокуратурата е образувала ново досъдебно производство, за да издири втория човек. „Ако знаем какъв е мотива, щяхме да стигнем до втория човек", обясни той.

 

Ако имаме и най-малкото съмнение, че това е извършителят, нито аз ще напиша, нито прокуратурата ще внесе обвинителният акт, категоричен бе Мартински. „Не ми предлагат подкуп, тъй като общоизвестна тайна е, че аз не вземам. Чувал съм, че в общественото пространство витае една сума от половин милион евро, за да се смачка това дело. Всеки, който участва от прокуратура и съд, би могъл да повлияе върху делото", смята той.

 

Следователят обясни, че забавянето в откриването на ДНК-то на Лазар Колев се дължи на факта, че когато е взет биологичен материал 2006 г., практически не е имало възможност да се направи това изследване, тъй като пробите са били зацапани с туш. „През 2008 г. МВР има нова технология, която направи това възможно", уточни той.

 

Мартински отрече, че по делото има защитен свидетел. „Затворник е разпитан пред съдия и разказва какво е чул от Лазар Колев. Разказът се потвърждава и от другите доказателства по делото", посочи той. Според него няма пречка да се проведе открит процес. „Да, има СРС-та по случая, но няма пречка за провеждане на открит процес", твърди той.

 

Целта на второто убийство е да се прикрие първото. Обяснявам си второто изнасилване с неговата психика. Бил е под влияние на алкохол и стресиран. Една седмица след това не се къпе, стои с едни и същи дрехи. Това е противно на здравата логика, но се обяснява с шока.

 

Лазар Колев - Гангстера е 29-годишен. Попада в затвора през 2000 г., след като изнасилва 13-годишно девствено момиче. Има перверзни желания и е изявявал сексуално желание и към мъже. Освободен 2003 г. и работи в завода на чичо си. Изчезва от града ден след убийството на сестрите Белнейски. Влиза в затвора месец и половина по-късно заради грабеж на телефон. Добър затворник, лош гражданин, твърди служител на затвора. Само 2 пъти е санкциониран там - веднъж за хазарт и веднъж за сбиване с други. Обича близките си. Негова сперма е открита в интимните части на убитите, а под ноктите на едното от момичетата - негова ДНК. Трима души, потвърдили първоначално алибито му, сега твърдят точно обратното.

 

Източник: агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 10.01.2011 15:11

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

празник  тодоров денв с.живково  бинго габрово  нова транспортна схема  вело алея  ясла зора  РУ Габрово  Камери онлайн   тракт%D  дилма русеф  нели савчева  Ð¤Ðš Янтра  благовещение  Габрово  борисов  Априловска гимназия  проверки на пътя  уеб камера  етажна собственост  община  кино  ЦДГ Габрово  връх  дом на хумора  kakvo se slu4va s prestsplenieto v raiona na lidal  учители, лечители  КОНЦЕРТИ  обяв  резултати от хандбал  Етъра 
Сайт от OmiCode
_