HP FV

Габрово

transconsult bg

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Туристическият данък в община Габрово – по-нисък от допустимия по закон

 

Отчет на свършеното през 2010 година, приемане на програма за развитие на туризма за 2011 година и законовите изисквания около нововъведения туристически данък бяха основните теми, които се обсъдиха на заседание на консултативния съвет по туризъм в Община Габрово. На него присъстваха представители на Общината, хотелиери, РТА „Стара Планина”, ДНП „Централен Балкан”, АЕК „Етър”, „Дом на хумора и сатирата”, ДПП „Българка”, гимназията по туризъм.

 

Сред основните въпроси, който бяха коментирани по време на заседанието, беше нововъведеният туристически данък. Според последните законодателни промени, той ще замени досегашната туристическа такса, която хотелиерите начисляваха на туристите и внасяха в Общината за всяка реализирана нощувка. Приходите от него ще влизат отново в общинския бюджет и ще се изразходват единствено за дейности, предвидени в туристическата програма.

 

Консултативният съвет по туризъм предложи данъкът в община Габрово за 2011 г. да бъде в размер на 0.60 лв. за нощувка за категория 1 звезда, 0.80 лв. за категория 2 звезди и 1.00 лв. за категории 3, 4, и 5 звезди, какъвто всъщност е определеният за месец януари от законодателя. Размерът на сумата може да варира от 0.20 лв. до 3.00 лв., а окончателното решение ще бъде взето от Общински съвет - Габрово.

 

Като приоритет в програмата за тази година беше посочено обогатяването и рекламирането на туристическия продукт „Габрово”. В рамките на първото тримесечие е предвидено откриване на туристически интернет портал, който да представя необходимата информация и улеснява планирането на пътуването и престоя в региона. Ще бъдат инсталирани и два броя КИОСК терминали, като единият от тях ще е разположен в КК Узана и ще презентира екопътеките в местността. Екопътеките от своя страна ще бъдат облагородени и допълнително оборудвани с туристически съоръжения.

 

В програмата са заложени още дейности като представяне на града в туристически изложения и борси, актуализиране и отпечатване на рекламни материали, рехабилитация и развитие на системата от указателни табели към туристическите места, поддръжка на разкопките в местността Градище. За реализирането й през годината са предвидени 86 466 лв., 60 000 хил. от които приход от туристически данък за 2011 година. Предстои програмата да бъде одобрена от Общински съвет.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 20.01.2011 10:57

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

такса битови отпадаци на фирми  зала Орловец  камера  разписание  работа  народни лечители  градски транспорт  реклама  kameri  следваща фаза полу финали за габрово камениц  обяви  Etyra  община  Ð½Ð¾Ð²Ð¸Ð½Ð¸  транспорт  Ymca  още обувки  еврофутбол  етажна собственост  театър  MVR  ОУ Иван Вазов  10802317  vremeto v gabrovo  кремачни материали  импро театър  ЦДГ Габрово  ясла зора  Ð²Ð°ÐºÐ°Ð½Ñ†Ð¸Ñ  нови 
Сайт от OmiCode
_