HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

2.4°C

времето в габрово

Влажност: 94%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.329
Щатски долар USD 1   1.5
Австралийски долар AUD 1   1.495
Швейцарски франк CHF 1   1.604
Чешка крона CZK 100   7.733
Датска крона DKK 10   2.632
Хонконгски долар HKD 10   1.927
Новозеландски долар NZD 1   1.143
Полска злота PLN 10   4.358
Руска рубла RUB 100   4.683
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Novini ot Stara Zagora

 

Тази седмица се провежда национална кампания “Коланите спасяват живот!” “Запази детето си!”

 

През първите два месеца на 2011 г. служителите от "Пътна полиция" при ОДМВР – Габрово са констатирали 206 нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани, като са санкционирали съответно 191 водачи на МПС и 15 пътници. За същия период на 2010 година установените нарушения за колани са били 213 броя, от тях 174 на водачи и 39 на пътници.

 

До 28.02.2011 г. на територията на област Габрово са настъпили общо 11 тежки ПТП, при които е загинал 1 велосипедист и са ранени 16 души (от тях трима пешеходци). Петима от ранените при ПТП не са използвали обезопасителни колани, което е довело до по–висок травматизъм.

 

Постигането на максимален процент на ползваемост на обезопасителните колани от водачите и пътниците в МПС, е начин да се намали значително броя на загиналите и ранените при пътни инциденти, което е и главния приоритет на органите на "Пътна полиция".

 

Националната кампания “Коланите спасяват живот!” “Запази детето си!” е с насоченост и основен акцент за увеличаване процента на ползване на обезопасителните колани и от пътниците на задните седалки, както и на обезопасителните системи за превозване на деца в автомобилите. В момента наблюденията показват, че в страната коланите се ползват от около над 80 % от водачите и пътниците на предните седалки в автомобилите извън населените места и около 70 % в населените места. По-нисък е процентът на използване на коланите в малките градове и селата. Въпреки задължението по Закона за движението по пътищата все още пътниците на задните седалки, с минимални изключения, не използват тези предпазни средства. Твърде нисък е и процентът на използване на обезопасителните системи за превозване на деца. Същевременно във водещите страни от Европейския съюз коланите на задните седалки се ползват от над 85 % от пътниците.

 

Кампанията е част от инициативите, в изпълнение на програмата по Меморандум за разбирателство и полицейско сътрудничество, сключен между министерствата на вътрешните работи на България и Холандия. Темата, съдържанието и организацията на нейното провеждане са определени и съставени по предложение на експерти от “Пътна полиция” на Холандия, с цел приложение у нас на положителния опит в тази страна. Прилага се интегриран подход с включване и участие в нея на възможно най-голям брой външни партньори, освен “Пътна полиция”, главно неправителствени организации, сдружения и фирми от бизнеса. През октомври 2010 г на двудневна конференция в София с помощта на холандските експерти бе дадено началото на организирането на настоящата кампания.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 07.03.2011 20:59

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

www.shperplat.eu Шперплат ... Forest Parquet International LTD Forest Parquet International LTD FORD TRANZIT Предлагам тютюн Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

разписание на автобуси  празник  Априловска гимназия  razpisanie  Неделник на съвременен език  нова транспортна схема  благовещение  народни лечители  община габрово  наводнение  новини  екобазар  библиотека  транспорт  проверки на пътя  минифутбол  библиотека априлов  КОНЦЕРТИ  ФК Янтра  съдийки В група  такса битови отпадаци на фирми  камера  Ð¿Ñ€Ð¾Ð³Ð½Ð¾Ð·Ð°  зала Орловец  Севлиево  импро театър  габрово новини  ЦДГ Габрово  бинго габрово  резултати от хандбал 
Сайт от OmiCode
_