HPFV
zagabrovo

Времето в Габрово

 

2.9°C

времето в габрово

Влажност: 85%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 1.0m/s Ю

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.323
Щатски долар USD 1   1.448
Австралийски долар AUD 1   1.448
Швейцарски франк CHF 1   1.496
Чешка крона CZK 100   8.04
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.858
Новозеландски долар NZD 1   1.091
Полска злота PLN 10   5.003
Руска рубла RUB 100   4.938
« още »

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Съучастникът на Колев е човек с високо социално положение

 

Лазар Колев, подсъдим по делото за убийството на сестрите Белнейски, е имал съучастник – човек с високо социално положение, който би загубил много, ако се научи неговото име. Това заяви Тодор Тодоров, началник на сектор в Института по психология към МВР, експерт по делото, по БНТ1.

„Много е трудно сам човек да контролира две жертви, резултатите от ДНК-експертизата потвърждават това”, допълни той.

Тодоров е на мнение, че убийството на момичетата вероятно не е било замислено предварително и е извършено след тяхното изнасилване: „Нещата са направени така, че да изглежда, че това е убийство със сексуални подбуди, т.е. има опит да се замести по-тежко престъпление с по-леко. Това ни кара да мислим, че във този случай е замесен човек, който би загубил много, ако се научи неговото име. Това е човек с високо социално положение”.

 

Според Тодоров капацитетът на Лазар не му позволява да замисли и осъществи сам подобна инсценировка. По думите му съществуват насоки, които може би ще доведат до неговия съучастник, чиято роля все още е съвсем ясна.

 

Първото изследване на Лазар Колев с детектор на лъжата е направено през януари 2009 г. „Тогава Лазар твърдеше, че е разбрал за смъртта на момичетата два дни преди телата им да бъдат открити. Той неможа да обясни това разминаване.

Резултатите от детектора тогава показаха симптоми на съпричастност.

Лазар се опита да обясни, че той не би могъл да извърши такова жестоко убийство и, че според него става въпрос най-вероятно за катастрофа. Това беше впечатляващо, защото все още не беше изнесена официалната информация за наличието на такава версия. След като му поставихме този въпрос той изобщо престана да отговаря на въпросите ни”, разказа Тодор Тодоров.

 

Според него заподозреният е започнал да трепери, след като е научил какви са резултатите от детектора на лъжата.

 

След изчезването на момичетата Лазаров започва на не ходи на работа, продава колата си, която му е подарък и непрекъснато сменя местата, които посещава.

 

Шансовете Лазар Колев да получи осъдителна присъда, на база събраните доказателства, са големи, категоричен е експертът.

 

„Има известен натиск върху съда, тъй като това дело се проточи с години”, каза още Тодор Тодоров.

 

Източник: агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 15.02.2011 10:05

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Често задавани въпроси за Преброяването

 

До края на месец февруари, ако публикувате две или повече обяви на сайта получавате безплатно VIP статус на една от тях за две седмици!

Нови обяви

8-ми март в хотел Елица-Пампорово vip Летни детски лагери-хотел Елица Великден в вила Елица-Пампорово Великден в хотел Елица-Пампорово vip Детски лагери-хотел Елица-Пампорово

Анкета

poll Застигна ли ви грипната епидемия?

    Резултати

Реклама

 

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

камион  Кепарис  новини за футбол  Ð¿Ñ€Ð¾Ð³Ð½Ð¾Ð·Ð°  кремачни  проекти  още обувки  зора  уеб камера  още  ФК  кученца  меки  Габрово  камион блъсна  ÐœÐ°Ð»ÐºÐ¸ ÐµÑ Ñ‚ÐµÑ‚Ð¸Ñ‡Ð½Ð¸ делки  rektorat  Опел корса класик  валутен  кола за яйца  ремонт  Кучешки впряг  доставки  ин витро  ремонт магистрала  ин  габрово новини  обяви за коли  минифутбол  кола 
Сайт от ИНК Студио
_