HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Със 7 потребители и 7 лични асистенти стартира първият етап по проект "Подкрепа за достоен живот" на Община Дряново

 

Със 7 потребители и 7 лични асистенти стартира първият етап по проект "Подкрепа за достоен живот" на Община Дряново, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013. В него администрацията е в партньорство с Агенция социално подпомагане, по силата на Междуинституционално рамково споразумение, разписано от кмета д-р Иван Николов.

 

Броят на потребителите е определен на база постановен месечен бюджет от общо 840 часа, разпределени между потребителите. Така на практика всеки от общо седемте потребители средно ползва по 120 часа, в които личният асистент е на негово разположение. Личните асистенти започнаха работа от 10 януари т.г., по трудов договор с продължителност от 14 месеца, т.е. до 7 март 2012 година.

 

В момента Община Дряново приема документи от претендиращите за ползване на социалната услуга и кандидатите за лични асистенти във втория етап на проекта.

 

Крайният срок за записване е 24 януари т.г., включително. Наетите по втория етап лични асистенти ще започнат работа от 10 март, по трудов договор за срок от 12 месеца и общо 1080 часа за потребителите.

 

Потребители на услугата „Личен асистент” могат да са лица с трайни увреждания /90 и над 90 %/ и деца до 16 години с 50 и над 50% вид и степен на увреждане или деца на възраст от 16 до 18 години с 50 и над 50% степен на трайно намалена работоспособност, с определена чужда помощ или с установена невъзможност за самостоятелно обслужване към момента на оценка на потребностите. На практика това са хора с невъзможност за самообслужване. За лични асистенти могат да кандидатстват само хора в трудоспособна възраст.

 

Потребителите попълват заявление, по образец и представят документ за самоличност, а за децата - удостоверение за раждане, експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, декларация в свободен текст, че към момента на кандидатстването не ползват социална услуга „личен асистент", „социален асистент" или „домашен помощник" по други програми и др.

 

Кандидатите за лични асистенти също внасят заявление - по образец, копие на документ за самоличност, свидетелство за съдимост, служебна бележка, относно регистрация в Бюро по труда, ако са безработни и др. С други думи, за лични асистенти имат право да кандидатстват лица в трудоспособна възраст - безработни, заети, наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 19.01.2011 17:49

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ski klub pani4ihte  кино алеко  парно  Съдийски наряди   rektorat  ремонт магистрала  еврофутбол  импро театър  безплатни обяви  данък животни  прокуратура  минифутбол  Тодоровден в Етъра  следваща фаза полу финали за габрово камениц  народни лечители  карнавал  линия 27 разписание  камера  етажна собственост  фирми габрово  Железният светилник  ПИВОЛЕНД ГАБРОВО  такса битови отпадаци на фирми  дилма русеф  ректорат  оу Неофит Рилски  резултати от хандбал  blagowe]enie  Етър  разписание на авто%D 
Сайт от OmiCode
_