HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

-1.8°C

времето в габрово

Влажност: 90%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.285
Щатски долар USD 1   1.458
Австралийски долар AUD 1   1.486
Швейцарски франк CHF 1   1.595
Чешка крона CZK 100   7.724
Датска крона DKK 10   2.63
Хонконгски долар HKD 10   1.873
Новозеландски долар NZD 1   1.125
Полска злота PLN 10   4.339
Руска рубла RUB 100   4.707
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Студенти с изложба в дома на хумора

 

На 1 декември т.г. в зала 3 на Музея „Дом на хумора и сатирата” ще отвори врати една нестандартна изложба. В заглавието й Gaudeamus Igitur разпознаваме думи от прочутия студентски химн и така разбираме, че Веселата къща е домакин на студентска изложба.

 

Тази година ДХС сключи договор за творческо сътрудничество с Великотърновския университет, факултет „Изобразителни изкуства” и изложбата е първата стъпка към конкретна съвместна дейност. Опитът на Дома в работата с творците може да бъде полезен на преподавателите и студентите от ВТУ (и не само от това висше училище!), а изложбените пространства и различната публика са истинско предизвикателство.

 

Първото организирано гостуване на бъдещите художници с повече от седемдесет творби ще бъде и добра реклама за факултета по „Изобразителни изкуства”, обучаващ студентите по живопис, графика, скулптура, графичен дизайн и стенопис. Представят се десет графици, двама участват със скулптура, осем с живопис, четирима с плакати и седем с проекти за стенопис. Гости на откриването ще бъдат преподаватели от факултета (доц. Борис Желев, доц. д-р Светослав Косев, доц. Пеньо Пенев, доц. Иван Узунов), а също и някои от авторите. Така студенти, преподаватели и гости ще можем заедно да си припомним вечния „Гаудеамус игитур, ювенес дум суму...” – „Хайде да се веселим, докато сме млади...”. Изложбата ще бъде открита от декана на факултета доц. Желев.

Вечерта ще предложи и още едно изживяване – чрез музикалните изпълнения на четири млади пианистки от Музикален клуб „Весела”. Те ще посветят участието си на Ференц Лист, чиято 200-годишнина се празнува по цял свят.

 

Изложбата„Гаудеамус игитур...” може да бъде посетена до края на настоящата година.

 

Венета Георгиева-Козарева

Музей „Дом на хумора и сатирата”

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 29.11.2011 10:14

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

Безплатно на ски в Пампорово Унищожаване на вредни насекоми, ... Лекарствени стоки и медицински ... Продавам коледни пуйки ВЕЛУКС България ЕООД Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

реклма в габрово  александър атанасов  избори  пощи  транспорт  ТЕЦ  кола  ЦДГ Габрово  интелстав  обяви  aleko  kameri  доставки  Железният светилник  прогноза  dopalnitelna informacia  заедно за габрово  минифутбол  neofit rilski   обяви  GABENE  обществен съвет воден цикъл  ин  ÑÐ¿Ð°  фенкупа  резбонарезни инструменти  вело алея  трактор и брава  кино алеко  пътни произшествия 
Сайт от OmiCode
_