HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

0.6°C

времето в габрово

Влажност: 95%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 4.0m/s И

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.248
Щатски долар USD 1   1.43
Австралийски долар AUD 1   1.45
Швейцарски франк CHF 1   1.584
Чешка крона CZK 100   7.847
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.839
Новозеландски долар NZD 1   1.127
Полска злота PLN 10   4.477
Руска рубла RUB 100   4.561
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Споразумение за сътрудничество в действие

 

Първи стъпки в осъществяване на съвместни дейности по подписано споразумение за сътрудничество направиха габровското село Зелено дърво и казанлъшкото – Бузовград. Повод за срещата между партньорите беше Петковден, когато, по традиция, кметство Бузовград отбелязва своя празник. За да уважат поканата на своите приятели, на празника в казанлъшкото село отидоха кметският наместник Тодорка Мирчева заедно със свои съселяни.

 

Честването в Бузовград бе възможност за гостите от Зелено дърво да се запознаят с резултатите от реализирания в казанлъшкото село проект „Обичам моето родно място и участвам активно в него”. Проектът е осъществен със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда чрез кампанията на Министерството на околната среда и водите „За чиста околна среда”. С много ентусиазъм бузовградчани са изградили съоръжения за отдих и развлечения и са облагородили района, в който живеят.

 

Съботният ден се превърна в своеобразна среща на родовата памет, като акцентът беше поставен на Димитър-Станевия род, известен с прозвището „Кулата”. Начело на родословното дърво, което е създал потомъкът на този род и продължител на името на дедите си – Димитър Станев, стои едно ценно послание: „Човешко е човек да дава гръб на извора, от който е утолил вече жаждата си. Само признателните и чисти души не забравят този извор и често се завръщат при него, за да поемат отново живителната глътка.”

 

Освен да почерпят опит от създаденото в Бузовград и да съживят спомена за своите прародители, гостите от Зелено дърво успяха да посетят и известния тракийски мегалит, на юг от селото, над който е разпръснат прахът на видния български историк и траколог Александър Фол.

 

Преди четири месеца кметско наместничество Зелено дърво и кметство Бузовград подписаха споразумение за сътрудничество, което предвижда осъществяване на съвместни действия в изследване на историята, традициите и важните събития от живота на жителите на двете села.

 

Кметските институции ще си обменят опит и информация в осъществяването на проекти с европейско финансиране и във всички сфери на обществения живот.

 

Община Габрово


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 19.10.2011 09:39

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Нова Година в Истанбул Нова година в Анталия Всички обяви

Анкета

poll Ще гласувате ли на предстоящите избори?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

топлофикаця  проекти  библиотека априлов  избори  новини за футбол  ÐºÑ€ÐµÐ¼Ð°Ñ‡Ð½Ð¸  Железният светилник  ОУ Иван Вазов  телефон на информация втора база  ТЕЦ  уеб  ронда  реклама  neofit rilski gabrovo  библиотека априлов палаузов  библиотека а  гуглева  Камери онлайн   тютюн  Бизнес  кандидат  образование  kino  Камери  ваканция  плевен  Ð¸Ð½  MVR  камера  ремо 
Сайт от OmiCode
_