HPFV

Габрово

Времето в Габрово

 

2.0°C

времето в габрово

Влажност: 86%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 0.0m/s Ю

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.216
Щатски долар USD 1   1.358
Австралийски долар AUD 1   1.426
Швейцарски франк CHF 1   1.519
Чешка крона CZK 100   8.059
Датска крона DKK 10   2.622
Хонконгски долар HKD 10   1.746
Новозеландски долар NZD 1   1.072
Полска злота PLN 10   4.948
Руска рубла RUB 100   4.802
« още »

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Случаят с базата в Несебър е кражба на държавна собственост

 

Искаме да ни се обърне внимание най-после и съдебната власт да разбере, че става въпрос за кражба на държавна собственост. Това заяви зам.-ректорът по международна и стопанска дейност на Националната спортна академия Кирил Андонов във връзка с днешното протестно шествие на Академията. "12 години алармираме, че се прави кражба на държавна собственост под носа на всички държавни институции и водиме над 120 дела, а те непрекъснато ни прилагат някакви хватки", каза още Андонов.

 

Той допълни, че от НСА са удовлетворени от решението на САС да остави Атанас Вълков в ареста, но смятат, че Вълков ще намери начин да се измъкне," както всички досега се измъкват и правят зулуми".

 

"Ние имаме акт за публична държавна собственост, който е от 1975 година и след излизането на Закона за реституцията, ние поискахме да го подновим. Предишният кмет Никола Трифонов прави хиляди гимнастики и успява да превърне тази публична държавна собственост в общинска, за да може като общинска, той да я раздава както си поиска. Оттам идват всички проблеми. Нас не ни припознават като субект, а ние сме там от 50 години. Държавата е наляла хиляди левове, а в техните си документи и в кадастъра до такава наглост са стигнали, че земята , която е с инфрастуктура наричат "пустеещи земи" и връщат като пустеещи земи на псевдореститути. На кой да се оплачем. Говорим си, че и в Страсбург ще се оплачем", обясни зам.-ректорът на НСА.

 

Андонов беше категоричен, че единствената цел на Академията е да запази статута на държавна собственост на земята в Несебър. "До такава стешен стига нахалството на местния кмет, че казва, че искаме да строим хотели. Ние се борим да запазим статута на публична държавна собственост, защото вие знаете, че върху публична държавна собственост никой частник не може да построи каквото и да е, дори и палатка не може да се постави", каза той.

 

"Всичко е една невероятна измама и това години наред го казваме", възмути се Андонов. Зам.-ректорът заяви, че Министерски съвет са били първите, които са помогнали на Академията при миналогодишните протести, като са обявили базата в Несебър за обект с национално значение. "Софийски административен съд си затваря очите, защото започва, че няма правна норма не било това, не било онова... Смисълът на запазването на тази територия е да подкрепим обществения интерес за младите хора, за бъдещите поколения", каза Андонов. Той заяви, че над 1200 студенти, инвалиди и деца ползват базата в Несебър и затова определи като "инсинуация" думите на кмета Николай Димитров, че там не се извършва никаква дейност. "Става въпрос за кражба на държавна собственост - от държавата се краде и се дава на частник", каза Андонов.

 

Според Андонов процесът ще има ефект. "За първи път излиза наяве схема, по която са върнати голяма част от земите на псевдореститути", аргументира се Андонов. Той обясни, че през 2001 година на територията на Академията е имало само 5 реститути, а през 2010 техният брой достига 39. "Всичко това е с знанието на общината и всичко се прави зад гърба на държавата", каза зам.-ректорът.

 

Кирил Андонов заяви, че НСА ще протестира всяка седмица докато не се вземе окончателно решение на проблемите в полза на Академията. "Всяка седмица, докато не ни се реши проблема, сме на улицата", каза той.

 

Източник: агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 14.04.2011 10:34

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Денят на земята

 

Да не забравяме миналото

Включете се в инициативата да направим клипчета със снимки на няколко стари габровски песни, като ни изпратите ваши любими снимки от Габрово. Снимките се събират в няколко албума на различна тема.

Може да ги изпращате на имейла или да ги добавяте в групата на сайта във фейсбук.

Нови обяви

Гергьовден в хотел Острова - Бели Осъм Продавам дигитална копирна машина - ... Летни курсове в “Школа Интензив” Гергьовден в хотел Острова - Бели Осъм ДОГРАМА - Al и PVC; Парапети

Анкета

poll В Габрово ли се прави най-лесно бизнес?

    Резултати

Реклама

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

зала Орловец  СНИМКИ ОТ ЩАСТЛИВЕЦА  Кучешки  мдт  биенале  бизнес Дряново  vremeto v gabrovo  Севлиево  саракта  валутен курс  още  ясла зора  кученца  Етъра  Пламена Минчева  ректорат  Спорт  новини за футбол  симолатор  тони димитрова  проверки на пътя  пътни произшествия-Цветелина  община  обяви за коли  .Търси  ремонт  прогноза за времето  библиотека априлов  rektorat  още обувки 
Сайт от ИНК Студио
_