zagabrovo

Времето в Габрово

 

0.4°C

времето в габрово

Влажност: 71%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 1.0m/s Ю

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.301
Щатски долар USD 1   1.433
Австралийски долар AUD 1   1.448
Швейцарски франк CHF 1   1.487
Чешка крона CZK 100   8.078
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.84
Новозеландски долар NZD 1   1.106
Полска злота PLN 10   5.022
Руска рубла RUB 100   4.889
« още »

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Синдикатите разкритикуваха правителството

 

Антикризисните мерки, които бяха приети от синдикати и работодатели, не се изпълняват. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев на Осмия редовен конгрес на синдиката. Според него са извършени и недостатъчно обмислени и консултирани опити за промени, най-вече с цел икономии заради драстично орязания бюджет в сферата на здравеопазването, науката, изкуството и администрацията, което породи драстично напрежение в тези сфери, без да е ясна окончателната визия за реформи.

 

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров също настоя, че и в момента няма адекватни мерки за борба с кризата. Няма програма за подобряване на икономиката и е време премиерът да върне доверието, което е разклатено, коментира той. Димитров заяви, че в близките дни синдикатите са готови да предложат конкретни решения за борба с кризата. Нужна е индустриална стратегия на България и ако правителството ни чуе и разбере нашите идеи за нарастване на доходите, за износа, за търсенето на пазара, след месеци ще имаме адекватни мерки, заяви Пламен Димитров.

 

Константин Тренчев обвини тройната коалиция, че е оставила тежко наследство, че не е използвала бюджетния излишък рационално и практически не е положила никакви усилия за разработването на пакет от антикризисни мерки. „Преди кризата не бяха осъществени никакви реформи. Усвояването на еврофондовете в края на мандата на тройната коалиция не успя да надхвърли границата от 2%" - укори предишните управляващи синдикалният лидер. Според него, целият преход е резултат на добре замислен сценарий. По думите му, първите 100, 500 или 1000 български фирми са на представители на старата комунистическа номенклатура. 22 години нашето общество подхваща и неизчерпва докрай темата за досиетата. Оказа се, че процентът на тези обвързани хора в поредица български парламенти, правителства, партии, общини, висша администрация, дипломатически мисии и дори президентство е умопомрачителен. Сега предстои да се проверят кредитните милионери, но ние настояваме час по-скоро да бъдат проверени и ръководителите на Светия синод и Главното мюфтийство, заяви още Тренчев.

 

Източник: агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 08.02.2011 11:10

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Често задавани въпроси за Преброяването

 

До края на месец февруари, ако публикувате две или повече обяви на сайта получавате безплатно VIP статус на една от тях за две седмици!

Нови обяви

Продава селска къща Кафе Хотел Шекерджийница Преносима кошара Бертони Travel kid Продавам iPod РАМ памет 2х1GB Kingston

Най - разглеждани обяви

Кафе Хотел Шекерджийница Клавиатура за нокиа 5800 Преносима кошара Бертони Travel kid Продавам iPod Велосипед "БМХ"

Анкета

poll Застигна ли ви грипната епидемия?

    Резултати

Реклама

 

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

камера  Маймуни  кремачни  валутен  .?????  зора  борисов  Кучешки  Железният светилник  кремачни материали  Опел корса класик  ??  проекти  време%D  ???  ваканция  ректорат  .Търси  ???????  ФК 
Сайт от ИНК Студио
_