HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

7.9°C

времето в габрово

Влажност: 77%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Пролетно почистване в Габрово

 

Мотото тази година на кампанията по пролетното почистване ще бъде "Повече природа за нашите деца!". Идеята е, че децата ни трябва още от малки да бъдат сред природата, да я опознават и да я ценят. Въпреки че Габрово беше обявен за най-зеления град преди две години, все още има накъде да се развиваме в тази посока. Затова тази година Общинска администрация ще даде пример, като почисти най-големият парк в града - "Маркотея". Официалните дати за общоградското почистване са 9 и 10 април – събота и неделя.

 

Кампанията по пролетното почистване тази година е свързан и с предходните. През 2010-та беше разчистен парк "Градище" – също едно от любимите за разходка на габровци места, а предишните две години – парк "Баждар", както и множество детски площадки.

 

Паркът срещу "Буря" е завършен през 1972-ра, но повече от 15 години се поддържа на санитарния минимум, главно поради липса на средства. Там могат да се провеждат детски празници, ученически състезания, да се разхождат родители с децата си, семейства да излизат на пикник. През последните две години имаше подобни прояви, но реализирането им беше затруднено поради буйната растителност.

 

В самият парк има засадени ценни растителни видове като Метасеквоя, Пауловния, гръцка ела, яворолистен чинар и др. Това би помогнало на децата в училище, защото нагледните примери се запомнят по-лесно, а и са по-интересни.

 

До момента желание да се включат в общоградското пролетно почистване са проявили:

- около 5000 ученици от габровските училища;

- над 1000 дечица от габровските детски градини и ясли;

- Общински спортни имоти и клубовете, които ще излязат като единна спортна общественост;

- Народно читалище „Габрово”

- АИР „Боженци”;

- Общински пътнически транспорт;

- ИМКА - Габрово

 

Училищата и детските градини ще почистват на 11 и 12 април – понеделник и вторник. Община Габрово призовава всички габровци да се включат в общоградското почистване на 9 и 10 април. През последната година се забелязват усилията на гражданите в опазване на междублоковите пространства, но все пак има още недобросъвестни хора, особено в гъсто населените комплекси, каквито са кварталите Трендафил, Младост и Палаузово.

 

За да може повече габровци да се включат в кампанията, както и за да се облекчи работата по сметосъбирането, срокът за общоградското почистване ще бъде удължен до 17 април, включително. Събраните в чували или на снопове битови и растителни отпадъци може да се оставят на най-близката контейнерна площадка.

 

На места, където това е невъзможно, може да се подава информация за местонахождението и количеството на събраните отпадъци на тел.: 070014410, 066/818359 или лично на служебния вход в сградата на Община Габрово в обявените дни: от 9 до 17 април 2011 г. (от 9,00 до 17,00 часа). Отпадъците ще бъдат извозени до общинското депо за ТБО от фирма “Благоустрояване” ЕООД безплатно за всички габровци.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 22.03.2011 09:41

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

съдийки В група  екобазар  рк на блс   линия 27 разписание  работа  вести  Спорт  нова транспортна схема  време%d  обучения  футбол Янтра  кучета  етажна собственост  новиниrosen vasilev botev  телефон на информация втора база  дилма русеф  прокуратура  etyr  Железният светилник  ЦДГ "Мечо Пух" Габрово  Празник на Габрово  Ñ Ñ Ð»Ð° зора  12 mart  филми  vun6no o4enqvane  камера  уеб  kino  разписание  ваканция 
Сайт от OmiCode
_