HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

1.9°C

времето в габрово

Влажност: 86%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.367
Щатски долар USD 1   1.531
Австралийски долар AUD 1   1.568
Швейцарски франк CHF 1   1.606
Чешка крона CZK 100   7.566
Датска крона DKK 10   2.631
Хонконгски долар HKD 10   1.971
Новозеландски долар NZD 1   1.196
Полска злота PLN 10   4.349
Руска рубла RUB 100   4.788
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Novini ot Stara Zagora

 

Проект „Tryavna QR”

 

От 19. 08. 2011 г. град Трявна се присъединява в компанията на Токио, Сеул и Дубаи, маркирайки забележителностите си с матричен QR баркод.

Идеята за проекта е разработена от Петьо Петков и реализирана с помоща на Музей Трявна. Целта на проекта е да се популяризира града и интересните обекти в него, не само музеи а и хотели, ресторанти, заведения и търговски обекти.

Технологията е разработена през 1994 г. в Япония и позволява на всеки потребител на мобилен телефон с камера да прочете информационната табелка. Основните предимства на така маркираните обекти са, че всеки получава 24 часов достъп до кратка информация за обекта, заема малко място и може да съдържа до 1000 символа. Използваните езици в маркираните по този начин забележителности са български и англииски.

П.Петков тепърва смята да развива идеята си като се насочи предимно към културно- исторически обекти и музеи в цялата страна. Иновационната идея ще бъде изпробвана първоначално в Трявна. Предвидени са около 100 обекта за маркиране с QR баркодове и доста от гражданите на града са готови да спонсорират направата на конкретни характерни забележителности. От направения предварителен опит с монтиране на две такива табелки на забележителни места е видно, че интереса е много голям. Моделът тепърва ще търпи развитие, за да се види дали ще може да „работи” и при обекти като Етъра, Боженци и други архитектурни резервати.

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 18.08.2011 16:54

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

Каталог за онлайн(интернет) ... Липовон Здраве: ЩИПКА ПРОТИВ ХЪРКАНЕ- ... Луксозни позлатени обеци сърце с ... Flash games Всички обяви

Анкета

poll Новата година ще е:

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

енциклопедия  пролетно почистване  Съдийски наряди   имка  ректорат  оу Неофит Рилски  neofit rilski gabrovo  пътни произшествия  план община Габрово  разписание градски транспорт   филми  импро театър  автобусни линии  реклама  Уеб камера Габрово  парно  уеб  акция  razpisanie  Априловска гимназия  пречиствателната станция  ф  Бъки  обяви за коли  библиотека априлов  Ymca  селища без ток  ТЕЦ  данък животни  ВиК 
Сайт от OmiCode
_