HP FV

Габрово

Изработка на интернет сайтове
КАРАОКЕ ПАРТИ В БАР ЕЛИТ - 11 Февруари 2012 от 20:30 ч. със съдействието на Club 69 и DJ Boris. Тел. за резервации: 0895428470

Времето в Габрово

 

-13.1°C

времето в габрово

Влажност: 85%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.337
Щатски долар USD 1   1.488
Австралийски долар AUD 1   1.587
Швейцарски франк CHF 1   1.619
Чешка крона CZK 100   7.775
Датска крона DKK 10   2.631
Хонконгски долар HKD 10   1.918
Новозеландски долар NZD 1   1.226
Полска злота PLN 10   4.634
Руска рубла RUB 100   4.922
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Novini ot Stara Zagora

 

През Шипка - с вериги

 

Снеговалежът в община Габрово, който продължи 24 часа, тази нощ спря. Височината на снежната покривка в централната градска част достига 63 см. Регистрираната температура на въздуха в центъра на града от общинската МТО станция е минус 10°С. Проходът Шипка е заснежен, почиства се и е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 14 °С. Остава в сила забраната за движение на МПС с ремаркета и полуремаркета и с обща маса над 10 тона. Движението през прохода се извършва задължително с вериги. Пътят за Узана е проходим с вериги. Предстои по късно днес обработване и разширяване на платното.. Поради голямото количество сняг, платното е стеснено. Височината на снежната покривка в района достига 150 см. Температурата на въздуха е минус 16 °С. В района продължава да вали слаб сняг. Времето в планината е много студено и динамично. На много места има образувани преспи.

 

Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново. В сила е забраната за движение на МПС с тегло над 10 тона. Има стесняване на пътните платна, след почистване на падналия сняг. Цялата налична снегопочистваща техника на „Благоустрояване”, ОПУ и „Пътно строителство” – Димас работи по почистване на улиците и пътищата на общинската мрежа. До вчерашният ден не бяха разчистени поради навявания и обилен снеговалеж селата Седянковци, Бялково, Парчевци, Бекрии, Шарани, Живко, Иглика, Сейковци, Борското, Смиловци, Торбалъжи, Драганчета. Днес снегопочистваща техника ще влезе до опорен пункт във всяко село на община Габрово.

 

Възстановено е и движението по Ж.П. линията Габрово – Царева ливада. Движението на влаковете се извършва по график.

 

Водачите на МПС да се съобразяват с усложнените пътни условия и не предприемат пътувания, ако не са абсолютно наложителни. Ако това се наложи да се потърси предварително необходимата информация от пътните служби и органите на МВР. Пътуващите в източните части на страната трябва да знаят, че там обстановката продължава да бъде сложна. Там има затворени и непроходими пътища и пътни участъци .

 

Общински пътнически транспорт макар и с затруднения покриват градските и междуселищни автобусни линии.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 27.01.2012 09:18

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Място за вашата реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

Продавам iPhone 4 спешно Коминочистач Водопроводчик Електроуслуги Агроимпулс Всички обяви

Анкета

poll Новата година ще е:

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ректорат  безплатни обяви  телефонен указател  линия 27 разписание  кино  пиволенд  тодоров ден  живково  Съдийски наряди   РУ Габрово  Камери онлайн   ПМГ   доставки  807212  ginekok  дом на хумора  валутен курс  нова транспортна схема габрово  обяви  вело алея srok  футбол Янтра  камера mladost  ФК Янтра  уеб камера  novini gabrovo prisadi  web camera  Железният светилник  ВиК  kaliwiq  Автогара-Ябълка 
Сайт от OmiCode
_