HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Предприемат допълнителни мерки за охрана по време на абитуриентските балове

 

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове ГД „Охранителна полиция” е набелязала конкретни мерки за опазване на обществения ред, сигурността и, безопасността на движението по пътищата. Организират се срещи с училищните ръководства и органите на местно самоуправление за съвместни действия и при провеждането на абитуриентските балове и публичните прояви, свързани с честването на Деня на българската просвета и култура, съобщиха от МВР.

Създадена е организация за максимално ефективно използване на полицейските сили от РУП по места, като приоритетно те ще бдят за реда в районите на училищата, където ще се събират повече автомобили с абитуриентите, маршрутите на придвижването им и местата на баловете и тържествените чествания.

Проверяват се увеселителните заведения /ресторанти, барове, дискотеки, клубове и др./ като специално внимание се обръща на пропускателния режим за да не бъдат допускани хора с огнестрелно оръжие, агресивни, в нетрезво състояние или употребили наркотици. В тази връзка са проведените срещи и с ръководители на частни охранителни фирми, като са уточнено взаимодействието и своевременния обмен на информация с териториалните полицейски структури.

Засилен е контролът по отношение пренасянето, законната употреба и съхранението на огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства за да се избегнат инциденти и нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

Създадена е организация за безопасността и сигурността на движението по автомагистралите, пътищата и вътрешноградската пътна мрежа. Активният превантивен контрол е насочен към организираното придвижване на абитуриенти и придружаващите ги преди и след приключване на баловете в нощните часове. При необходимост, ще се организира съпровождане с полицейски автомобили на колони от автомобили с абитуриенти и придружаващите ги коли.

При организирани екскурзии, съвместно с училищата и организаторите се уточняват местата, където ще пребивават празнуващите и маршрутите за придвижването им. Служители на „Пътна полиция” извършват проверки за техническата изправност на автобусите и инструктират водачите.

Създадена е организация за документиране с видеокамери на превозването на абитуриенти и на водачите на автомобили, извършили нарушения, ще бъдат налагани санкции съгласно ЗДвП.

“Пътна полиция” припомня, че най-тежките пътни катастрофи с абитуриенти и съпровождащи ги през последните години са настъпили след края на баловете в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни, при управление на автомобили от употребили алкохол, неправоспособни и движещи се с превишена скорост шофьори.

За да не се стига до пътни инциденти, отговорността е и на родителите, на абитуриентите, на техните приятели и близки.

 

„ПЪТНА ПОЛИЦИЯ” ПРИЗОВАВА АБИТУРИЕНТИТЕ:

- Шофьорът ви да е трезвен и да шофира безопасно. Ако все пак не успеете да въздействате и той се изкуши от алкохола, не се колебайте да потърсите съдействието на приятели, роднини или близки.

- Не се показвайте от прозорците и люковете на автомобилите по време на движение, не размахвайте балони, бутилки, видеокамери и фотоапарати – това носи голям риск.

- След бала често възникват спонтанни предложения за продължение на празника, пътувания към други заведения, дискотеки, хижи, гостувания в домове и др. Често това е опасно и може да завърши трагично трагично поради превишена скорост и неадекватност от повече емоции, рискови маневри, употреба на алкохол, отклоняване на вниманието на водача при веселбата в купето.

- Ако Вие шофирате по маршрута към мястото на бала, в никакъв случай не употребявайте алкохол. Не се поддавайте и на провокациите за състезание с другите автомобили. Спазвайте правилата за движение – не превишавайте скоростта, не преминавайте при червен сигнал на светофара, не отнемайте предимство на кръстовище и др..

 

РОДИТЕЛИТЕ:

- Дори да са правоспособни, за предпочитане е абитуриентите да не шофират.

- По-добре е зад волана да бъдете тъкмо Вие или Ваш близък приятел, когато пътувате от дома до училището, до дома на класния ръководител или до мястото на абитуриентския бал.

- Предупредете водача на автомобила с абитуриента и на другите съпровождащи го коли за засиления контрол за нарушенията и заснемането с видеокамери от полицията.

- Помолете вашите абитуриенти да не изключват мобилните си телефони и поддържайте периодично връзка с тях.

 

Източник: КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 16.05.2011 19:21

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

КОНЦЕРТ  данък животни  Габрово  саракта  ясла зора  крепежи  Камери  изложба  Etyra  театър  работа търси  Уеб камера Габрово  уеб камера  габрово инфо  преброяване  уеб  intelstav  Сам 2011  Тодоровден в Етъра  Етъра  уеб камери  живково  реклама  заедно за габрово  минифутбол  акция  филми  сирмани  следваща фаза полу финали за габрово камениц  импро театър 
Сайт от OmiCode
_