HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Покупката на кола втора ръка е тънка работа

 

Какво трябва да знаем при покупката на кола втора употреба? За какво непременно трябва да внимаваме при сделката? Германският автомобилен клуб АDAC дава съвети, чието спазване би ни спестило много ядове и главоболия, пише „Дойче Веле".

Германците казват, че добрият съвет струва много пари. Очевидно това е по-различно при АDAC, тъй като в автомобилния клуб можете да получите напълно безплатно информацията, от която се нуждаете при покупката включително на употребявана кола.

На първо място много полезно е да погледнете годишната статистика на клуба за повредите сред марките автомобили и техните модели. От нея можете да си направите важни изводи за надеждността на колата, за която се интересувате. В този смисъл статистиката е добър индикатор и ориентир за бъдещите собственици.

 

Реална ли е продажната цена?

Един пример: приемаме хипотетично, че сте си харесали Рено Лагуна на 5 години. Отваряте годишната статистика на АDAC и установявате, че в средния клас автомобили, където попада Лагуна-та, тя заема непрестижното 19-то място от общо 22 модела от средния клас. По-лошо от Рено Лагуна са се представили само Пежо 407, Форд Мондео, Форд Ес-Макс и Опел Вектра.

Второ: Разумно е да прочетете резултатите от тестовете, които Германският автомобилен клуб редовно провежда с коли втора употреба. От тях можете да си извлечете важна информация за техническите оценки на избрания автомобил, за развитието на модела, за очакваните разходи по поддръжката и слабите му страни.

Трето: Ако се питате дали продажната цена отговаря на състоянието и качествата на автомобила, използвайте безплатния калкулатор на Германската агенция за автомобилно посредничество, който ще откриете на интернет-страницата на ADAC: http://www.adac.de/

На следващо място обърнете внимание на краш-тестовете. Те ще ви помогнат да научите повече за нивото на сигурност - пасивна и активна - която предлага харесаният от вас марка и модел автомобил.

Разумно е и да направите пробно каране на колата, като не забравяйте преди това да се снабдите с т. нар. чек-листа за нещата, които непременно трябва да проверите по време на теста - точка по точка. Такива чек-листи предлагат всички бюра на ADAC. Шесто: Сключете договор за покупко-продажба, който да отговаря на възприетите стандарти.

Важен ориентир в морето от предложения

И на последно място: ADAC често публикува списъци с препоръчителни марки и модели автомобили втора употреба в зависимост от цената, която сте готов да платите. Често те се оказват много полезно четиво и ви помагат да се ориентирате в морето от предложения, в което има и много подводни камъни. Ето какво откривам например в актуалната препоръка на Германския автомобилен клуб в клас малки и компактни автомобили до 5 000 евро:

Фиат Гранде Пунто 1.2 Active оглавява списъка с препоръчителните марки и модели; следват го Фолксваген Голф V 1.4, Мицубиши Колт 1.1, Опел Корса 1.2 и Сеат Ибица 1.4. В класа на семейните ванове на цена до 10 000 евро ADAC препоръчва следните марки и модели: Фолксваген Туран 1.9 TDI, Опел Зафира 1.9 CDTI, Рено Сеник 1.6 16V, Форд Фокус C-Max 1.8 и Мазда 5 също с 1.8-литров двигател.

 

Източник: КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 24.05.2011 07:48

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

карнавал  Ð²Ð°ÐºÐ°Ð½Ñ†Ð¸Ñ  дилма русеф  etyr  следваща фаза полу финали за габрово камениц  времето в габрово  Спорт  кино  вести  новини  работа търси  ремонт  бинго габрово  Севлиево  MVR  резултати от хандбал  преброяване  фирми габрово  етажна собственост  библиотека  обяви  Уеб камера Габрово  такса битови отпадаци на фирми  vremeto v gabrovo  дом на хумора и сатирата  линия 27 разписание  автобус  с. Горна росица  с живково  оу Неофит Рилски 
Сайт от OmiCode
_