HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

30.7°C

времето в габрово

Влажност: 46%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 2.0m/s Ю

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.217
Щатски долар USD 1   1.39
Австралийски долар AUD 1   1.483
Швейцарски франк CHF 1   1.672
Чешка крона CZK 100   8.027
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.784
Новозеландски долар NZD 1   1.148
Полска злота PLN 10   4.836
Руска рубла RUB 100   4.923
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Победители в Детски пленер на рисунката 2011

 
               

Детски пленер на рисунката 2011г, организиран от  Архитектурно- етнографски комплекс “Етър” и Иконописно ателие при АЕК ”Етър” даде възможност на четири школи от Габрово, Казанлък, Търговище и Шумен да покажат своите умения и да се изявят в периода от 10 до 13 май 2011г на територията на музея.

         Въпреки лошото време, децата бяха творчески настроени и се справиха успешно с рисунките. В рамките на няколко дни те усъвършенстваха техниката си на рисуване и сътвориха четиридесет и една рисунки, много повече от очакваните. Темите  по които децата можеха да рисуват бяха: ”Възрожденска архитектура”, Интериорът на възрожденската къща и работилница” , ”Вечната вода.”,“ Майсторите”. Малките участници съумяха да усетят духа на етнографския комплекс и да го пресъздадат в своите рисунки- всяка със своята специфика и оригиналност.

Специално жури от художници от Иконопосно ателие при АЕК „Етър” и Стефан Монев/ председател на представителството на СБХ- гр. Габрово/ помогнаха за  оценяване на победителите в пленера. Награди за индивидуални постижения получиха: Кремена Ангелова (12г.) от Детска школа за приложно изкуство- гр. Габрово с преподавател Ива Пенчева, Стефи Йорданова (10г.) от Школа за изобразително приложно изкуство- ОДК- гр. Шумен, ръководена от Теменуга Христова, Петър Добрев (12г.) – /победител за втора година/- от Школа “Арт линия”, гр. Казанлък с преподавател Ваня Запрянова.

Награда за цялостна колекция и постижение получи Детска школа “Артеа”, град Търговище с ръководител Нели Чолакова.

Специалната награда, осигурена от Зографско ателие при АЕК "Етър" взе Магдалена Гергова. Девет годишната участничка от Детска школа “Артеа”, град Търговище спечели тази награда за експеримент в техниките и темите в своите рисунки.

Събраните средства от изложбата - базар, която ще е до края на месец септември, АЕК Етър ще предостави за лечението на Християн Гатев на 6 години от Габрово. Детето страда от атрофия на очния нерв на двете очи, но има реален шанс да възвърне своето зрение.

 Паралелно на изложба- базар, експонирана на територията на етнографския комплекс, на 20. 05. 2011г. в Дом на културата “Емануил Манолов” ще се открие изложба- базар, която също е направена с благотворителна цел за лечението на Християн Гатев. Инициативата се организира от дружество “Майчина грижа”, с помощта на Търговско промишлена палата, както и рисунките на децата от ЦДГ “Перуника”, ЦДГ “Мики Маус”, ЦДГ “Явор”.

Христиана Стефанова, ПР при АЕК Етър


 


Обратно   Печат Добавена 13.05.2011 15:53


Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Узана Поляна Фест

 

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

1130 студенти ще приеме тази година Техническия Университет Габрово.

 

Нови обяви

Лаптоп-употребяван, в отлично състояние Ray-Ban 3293 wireless card RAM памет за лаптоп 1GB Хард Диск за Лаптоп Hitachi 120 GB

Анкета

poll Къде ще прекарате лятната си почивка?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ФК Янтра  с. Горна росица  карнавал  образование  празник  Малки естетични делки  изложба  Пламена Минчева  камион блъсна  борисов  олимпиада  Търси..  Бъки  боженци  Железният светилник  хандбал  etyr  община  екобазар  пролетно почистване  shema transport  парно  web camera  новини kriminalni gabrovo  времето в габрово  учители, лечители  диана трифонова  обяви за коли  следваща фаза полу финали за габрово камениц  ваканция 
Сайт от ИНК Студио
_