HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Победители във фотоконкурса на Етъра

 
   

Архитектурно- етнографски комплекс “Етър” обяви на 20 януари фотоконкурс на тема “Духът и изобретателността на габровските майстори”.

Посетителите на музея, трябваше до 28 февруари да качат снимки на страницата „Елате в Габрово” във Facebook. Условието беше не само да се сподели тематична снимка, но и да се напише коментар към нея- как им е повлиял престоя в комплекса.

По време на конкурса са публикувани 107 снимки и един клип. Първото място получава снимката с най- много гласове- 61 посетители на сайта са “харесали “ уникалната снимка на Траяна Казанджиева. Второто място се отрежда на Елена Захариева и третото място печели снимката на Павел Граматиков. Победителите във фотоконкурса ще получат ваучери за еднократно семейно посещение на комплекса.

От споделените снимки явно си личи, че гостите на комплекса са впечатлени най- много от Саковата къща и водния струг, има и снимки на майстори- чужденци, участвали в предишни издания на Международния панаир на занаятите.

От коментарите към снимките, се разбира, че посетителите приемат музея не само като културно- историческа забележителност, но и като място, където могат да си починат и да се наслаждават на природата. Впечатление правят снимките на двама участника в конкурса: габровец, който живее в Турция и след 22 години се е завърнал в родния си град и е дошъл на разходка в Етъра; и на другата участничка- Деница Цонева, която е от Габрово, но живее в Бостън и през месец февруари е решила да се разходи из Етъра и е публикувала актуални снимки от сезона.

 

Христиана Стефанова

 


 


Автор: Димитър Бенев
Обратно   Печат Добавена 01.03.2011 19:09

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

минифутбол  фенкупа  traduzir a pagina para o portugues  резбонарезни инструменти  Уеб камера Габрово  кремачни материали  кино програма  Тодоровден в Етъра  Ð½Ð¾Ð²Ð¸Ð½Ð¸  оу Неофит Рилски  работа търси  Ð¤Ðš Янтра  еврофутбол  наредба за определяне на такса бит%  автобус  Габрово  нова транспортна схема  библиотека априлов  intelstav  ронда  новини  българе  зала Орловец  новини kriminalni gabrovo  прокуратура  Симулатор за чифтосване  liniq 3 13  разписание на авто%D  Бъки  web camera 
Сайт от OmiCode
_