HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Откриване на изложба на Ивилина Кунева и Теодора Ницолова

 

Походът - между реалностите е първата съвместна изложба в Дома на хумора и сатирата на Ивилина Кунева и нейната дъщеря Теодора Ницолова. Предстои ни да започнем, заедно с двете авторки, едно колкото истинско, толкова и фантазно пътешествие по избран от тях маршрут и осъществено чрез рисунки, колаж, принт, видеоинсталации, живопис и фотография. Смело са използвани препратки към различни културни и исторически реалности, места и... националности, като са тълкувани по един емоционален начин и с много личен поглед към света. Съвместният „поход” на Ивилина Кунева и Теодора Ницолова през пространствата, идеите, сънищата и реалностите е възможен само и единствено благодарение на емоционалната връзка майка –дъщеря.

 

Кои са авторките?

Ивилина Кунева е родена в Габрово и е възпитаничка на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”, където завършва специалност живопис. Изявите й са в областта на колажа и рисунката, акрилната и маслената техника. Има 10 самостоятелни изложби в страната и редица международни участия. Девет години преподава рисуване в Севлиево. Участва в международни проекти по арт мениджмънт като обучител. Нейни творби се намират в частни колекции в България, Русия, САЩ, Холандия.

 

С ДХС я свързват участията й в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата (от 1997 до сега, в разделите живопис и графика) и няколкото й изложби тук (1998, 2002, 2004, 2006). Както самата тя признава, за нея творческата работа е чудесно приключение, което й дава голяма възможност за изява.

 

Теодора е родена в Габрово, завършва ПМГ „Акад. Ив.Гюзелев”. Учи в Нов български университет, специалност пластични изкуства (сценография). Участва в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата (2007, 2009 г., раздел графика и рисунка). През 2008 година осъществява първата си индивидуална изява в съвместна изложба с английски фотограф (в Регионалния исторически музей – Габрово).

 

Изложбата „Походът – между реалностите” е проект, подготвян и постепенно допълван през последните две-три години. Идеята е за лабиринтно пространство от вплетени реалности на вече осъществени и бъдещи пътешествия, където отделното произведение се подчинява на общия замисъл. „Походът” е онзи вид пътуване, което изменя действителността, срива границите и открива нови пространства във и извън нас. Преминава се през идеята за „ефекта на въртележката”, тази нова симбиоза между копието и оригинала, изучаваща изобилието от начини да представиш или създадеш свят – внушават авторките. Те осъзнават, че местата, през които са минали, никога няма да са същите и ще продължават да съществуват в тяхното съзнание като някакви илюзорни светове.

 

„Походът – между реалностите” очаква своите посетители до 14 април т.г.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 08.03.2011 10:48

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

библиотека априлов  Железният светилник  Спорт  д-р гайдарски  изложба  габрово %d  ремонт  фенкупа  Севлиево  прогноза за времето  ÐšÐµÐ¿Ð°Ñ€Ð¸Ñ  реклма в габрово  ин витро  кино алеко  времето в габрово  разписание на авто%D  с. Горна росица  бинго габрово  любомир  обяви  Бъки  ясла зора  Габрово  нова транспортна схема  театър  минифутбол  реклама  kino  аек етър  българе 
Сайт от OmiCode
_