HP FV

Габрово

transconsult bg

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Община Габрово – модел за управление на европейски проекти

 

Община Габрово беше отличена от МРРБ с две награди за работата си по Оперативна програма „Регионално развитие” –за най-активна община и за най-добро изпълнение на договор по оперативната програма. Това стана по време на годишната конференция за напредъка по реализацията на програмата, която се проведе в София. Резултатите бяха представени от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред кметовете -бенефициенти от страната.

 

Община Габрово беше отличена като най-активна със седемте си проекта по ОПРР на стойност 15 млн. 300 хил лв. Толкова спечелени проекти има и община Бургас, която получи грамота в своята категория „големи общини”. Габрово е сред петте отличници от 86-те по-малки общини.

 

Кметът Николай Сираков получи и грамота за община с най-добро изпълнение на проект – този, по който бяха изцяло обновени училище „Райчо Каролев”, Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев” и детска градина „Радост”. Той беше на стойност 5 млн. лв. и осигури съвременна среда за развитие на подрастващите. „Отличията са признание за това, че можем да управляваме европейски пари по европейски стандарти – открито, прозрачно и законосъобразно”, коментира кметът Николай Сираков.

 

„Това, че сме посочени като община - модел за управление на проект, увеличава доверието към общината и възможността да бъдат привлечени още средства по фондовете – нещо, от което се възползваме активно по време на криза”, допълни той. Според Сираков, признанието е и сигнал към инвеститорите, че могат да разчитат на експертност и оперативност и че са добре дошли за съвместна работа в общината.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 19.01.2011 14:10

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

дилма русеф  ремонт магистрала  аек етър  кино програма  хандбал  пролетно почистване  автобус  Габрово  кремачни материали  ЦДГ  празник  ясла зора  rektorat  Севлиево  зала Орловец  съдийки В група  Etyra  Бизнес  фенкупа  трактор и брава  живково  с живково  Ð²Ñ€ÐµÐ¼Ðµ%D  парно  уеб  екобазар  наводнение  Етър  вело алея  линия 27 разписание 
Сайт от OmiCode
_