HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

19.6°C

времето в габрово

Влажност: 93%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 0.0m/s Ю

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.225
Щатски долар USD 1   1.381
Австралийски долар AUD 1   1.474
Швейцарски франк CHF 1   1.685
Чешка крона CZK 100   7.99
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.772
Новозеландски долар NZD 1   1.176
Полска злота PLN 10   4.855
Руска рубла RUB 100   4.921
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Община Габрово спечели проект

 

Община Габрово спечели проект „Повече ЗаЕдно – Подпомагане обучението на деца и ученици със специални образователни потребности в Община Габрово”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Партньори на проекта са ЦДГ „Първи юни” и ПУ „Николай Палаузов”, Тракийски университет, ДИПКУ /Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите/ - Стара Загора, Сдружение „Равен старт – 2008”, Фондация „Грижа за деца с увреждания”.

 

Цели на проекта:

Подпомагане образователния процес на деца и ученици със специални образователни потребности в Община Габрово чрез създаване и функциониране на подкрепяща среда, включваща:

 

- повишаване на специализираната подготовка на учителите и специалистите с педагогически функции - психолози, логопеди, рехабилитатори и др. – за педагогическа работа с деца и ученици със специални образователни потребности.

Ще бъдат обучени общо 96 специални педагози, ресурсни учители, психолози, логопеди, рехабилитатори, учители от общообразователните училища и педагози от детските заведения.

 

- повишаване специфичните умения и компетенциите и осигуряване на подкрепа и мотивация на родители на деца със специални образователни потребности.

Това включва – създаване на „Лаборатория за родители” за консултиране и подкрепа на семейството и подпомагане на възстановяването, социализацията и интеграция на детето със специални образователни потребности.

 

- създаване на предпоставки за висококачествено интегрирано и включващо обучение посредством обособяване на ресурсни кабинети на територията на детските и учебни заведения и осигуряване на адекватни учебно-технически средства, дидактически материали, методическа литература и пособия за обучението на деца и ученици със специални образователни потребности.

 

- подпомагане процеса за промяна в обществените нагласи по отношение на приемане на различието и на необходимостта от интегрирано и включващо обучение.

 

По проекта ще бъде изградена зала за психомоторно развитие в ПУ „Николай Палаузов” и сензорна стая в ЦДГ „Първи юни”.

 

Стойността на проекта възлиза на 370 525,76 лв. Срокът за изпълнени на проектните дейности е 24 месеца.

 

Източник: Община Габрово


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 19.07.2011 07:15

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Узана Поляна Фест

 

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

5 124 264  лв са внесли габровските митнически служители в държавния бюджет през първата половина на 2011 година.

Нови обяви

Искаш ли да свалиш килограми или да ... Транспортни услуги от и за Европа Лаптоп-употребяван, в отлично състояние Ray-Ban 3293 Хард Диск за Лаптоп Hitachi 120 GB

Анкета

poll Къде ще прекарате лятната си почивка?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

съдийки В група  оу Неофит Рилски  меки матраци  тодоров денв с.живково  с живково  Железният светилник  обяви  уеб  връх шипка  shema transport  РУ Габрово  топлофикаця  ректорат  ясла  web camera  новини  тодоров ден  фенкупа  Съдийски наряди   ПМГ   ронда  разписание градски транспорт   проверки на пътя  кремачни материали  ремонт магистрала  пролетно почистване  проекти  екобазар  библиотека априлов палаузов  община габрово 
Сайт от OmiCode
_