HP FV

Габрово

transconsult bg

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Община Габрово спечели нов проект в областта на културата

 

Община Габрово спечели нов проект - „Габрово – индустрия за нова градска култура”. Той е на стойност 526 243,60 лева и има за цел да развие, обнови и обогати културния живот в града. Партньор по проекта е Народно Читалище „Габрово 2002”, а периодът за изпълнението му – 24 месеца.

 

Проектът е насочен към осъществяването на иновативни културни събития – интересни, различни и нови за града – и предвижда изграждане и функциониране на различни работилници – за сценично изкуство: клоунада, танц, площадни изкуства, за маски и костюми, за визуални изкуства и за фотография и визуални комуникации.

 

Работилниците ще функционират на принципа на взаимоучителната метода, въведена за първи път в Габрово, в изграденото от Васил Априлов първо светско училище. Всяка година участниците ще се подновяват с 50%, а останалите 50% ще играят ролята на обучители.

 

Работилниците ще бъдат отворени към широк кръг от хора, желаещи да се включат както в обучението, така и в промотирането на публичните изяви. Предвижда се готовите продукти на всяка от работилниците да бъдат представени с отделни събития в четири габровски квартала – Младост, Бичкинята, Падало и кв. Етъра., което има за цел да децентрализира културните дейности като цяло и да ги отведе при хората.

 

В рамките на проекта ще бъде осъществен и Първоаприлски празник на стършела.

 

Проектът предвижда и някои дребномащабни инфраструктурни дейности, по които ще бъде оформена художествено южната фасада на Дома на Хумора. Ще бъде изградено и мобилно многофункционално експозиционно съоръжение – „Спирката”, което ще може да приема различни форми и ще разполага с озвучаване и осветление. Проектът предвижда още амфитеатрална трибуна с 200 седящи места, както и 6 броя озвучителни системи за карнавалното шествие.

 

Община Габрово

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 04.07.2011 17:08

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

новини  време%D  тодоров денв с.живково  следваща фаза полу финали за габрово камениц  парно  Етър  избори  КОНЦЕРТИ  преброяване  Спорт  връх шипка  минифутбол  Ð¤Ðš Янтра  реклама  библиотека априлов  фенкупа  такса битови отпадаци на фирми  ВиК  тодоров ден  плевен  ваканция  сирмани  Опел  ректорат  обяв  vremeto v gabrovo  Камери  Камери онлайн   автобусни линии  прокуратура 
Сайт от OmiCode
_