HP FV

Габрово

transconsult bg

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Община Габрово взе участие във "Ваканция и СПА Експо"

 

За осми пореден път Община Габрово взе участие в Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо". Двадесет и осмото издание на най-престижния туристически бизнес форум у нас се проведе от 17 до 19 февруари 2011 г. в Националния дворец на културата в София.

 

В това издание на изложението Община Габрово се представи със собствен щанд от 9 кв. м съвместно с Архитектурно-историческия резерват "Боженци" и Дома на хумора и сатирата. С изцяло обновена визия щандът предложи богат асортимент от рекламни материали, разкриващи забележителностите на габровския край. Особена атрактивност привнесе осигурената от АИР "Боженци" автентична украса от везани покривки, мартеници и битови предмети. На всички посетители се предлагаше и дегустация на местния сладък специалитет "Божанкалийки". За първи път беше показано логото на туристическа дестинация Габрово.

 

През трите дни на изложението любителите на балканския туризъм имаха възможност да се запознаят с местата за настаняване и отдих, както и да получат информация за културните обекти, екопътеките и характерните събития за Габрово и региона. Особен акцент бе поставен на габровския карнавал, който беше рекламиран със специално изработени листовки. За почитателите на хумористичния фолклор от ДХС бяха осигурили книжки с прочутите габровски шеги.

 

За 2010 г. постъпленията от туристически такси в Община Габрово са 61 030 лева. С тези средства се реализира всяка година общинската програма за развитие на туризма, част от която са и участията в тематичните форуми.

 

Организатор на "Ваканция и Спа Експо" 2011 е "Прим Експо".

 

Изложението се проведе под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, и в сътрудничество със Софийски туристически район, Българската асоциация на туристическите агенции, Българската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции и Съвета по туризма. Тази година българските участници са 239, сред които 33 Общини, както и 49 чуждестранни изложители.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 22.02.2011 08:39

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

гепи ме  разписание градски транспорт   бизнес Дряново  ронда  пощи  транспорт  traduzir a pagina para o portugues  хандбал evropeisko  габрово инфо  импро театър  безплатни обяви  Етър  цирк  тодоров ден  Съдийски наряди   ЦДГ "Мечо Пух" Габрово  вести  сирмани  проекти  крепежи  дом на хумора  ÐšÐµÐ¿Ð°Ñ€Ð¸Ñ  топлофикаця  автобус  Уеб камера Габрово  Габрово  наредба за определяне на такса бит%  Онлайн камера  Ð¾Ð±Ñ Ð²Ð¸  градски транспорт 
Сайт от OmiCode
_