HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.248
Щатски долар USD 1   1.43
Австралийски долар AUD 1   1.45
Швейцарски франк CHF 1   1.584
Чешка крона CZK 100   7.847
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.839
Новозеландски долар NZD 1   1.127
Полска злота PLN 10   4.477
Руска рубла RUB 100   4.561
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Областният управител се преброи електронно

 

В късния следобед вчера Областният управител Мариян Костадинов даде личен пример и се преброи електронно в регионалната библиотека „Априлов – Палаузов”. Библиотеката е част от кампанията ”Да се преброим електронно” и в периода 1-9 февруари ще предостави новите компютрите по програма „Глобални библиотеки” на всички граждани, които нямат достъп до интернет у дома си. Служителите на библиотеката ще са на разположение на гражданите и ще им оказват съдействие при възникнала трудност.

 

За да преброи родителите си в библиотеката беше и директорът на ТСБ – Габрово Георги Цветков, както и първият габровец решил да не губи време и да се преброи електронно още първият ден от Преброяването.

 

„От 1ви до 28ми февруари в България ще бъде проведено това важно събитие, което циклично се провежда през 10 години. Преброяването на населението е единствения източник на данни за броя на хората в страната, в отделните населени места, по пол и възраст, образование, занаяти, вероизповедания, етническа принадлежност. Въпросите от анкетната карта са за вас и членовете на вашите домакинства, но не и за собствеността ви вашите доходи или данъци които плащате” – с тези думи Мариян Костадинов даде старт на Преброяване 2011 и допълни „Идеята и основна цел на Областна администрация – Габрово, първата електронна област в България, е това преброяване да максимална степен да бъде извършено по интернет, каквато опция предлага НСИ. Условията това да се случи са от 00.00 часа на 1 февруари до 24.00 часа на 9 февруари 2011, като до момента областна администрация е разпратила кореспондентни писма до всички структури на държавно управление на територията на габровска област с настоятелна молба всички техни служители да се преброят електронно и да преброят своите близки и роднини.”

 

Припомняме, че освен изпратените писма по време на кампанията „Да се преброим електронно” беше организирана среща с помощта на Инспекторат по образование, на която бяха уведомени директорите, от които се изисква освен учителския състав да се преброи електронно, да бъде направено обявление в часа на класния ръководител към всички ученици.

 

„Чрез електронното преброяване освен показвайки на Европа нивото на грамотност и приемане на новите технологии, Българското правителство ще спести значителни средства, които биха могли да бъдат насочени към други полезни социални дейности.Оптимист съм по повод качеството на тази толкова важна кампания за нас!” завърши Областният управител Мариян Костадинов.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 02.02.2011 08:30

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

kino  аек етър  Тодоровден в Етъра  Etyra  Камери онлайн   razpisanie  камера  топлофикаця  ski klub pani4ihte  цирк  градски транспорт  хандбал evropeisko  новини  Ð¤Ðš Янтра  библиотека априлов палаузов  работа  тракт%D  ясла  пролетно почистване  резултати от хандбал  данък животни  ясла зора  ваканция  kameri  кино програма габрово  с. Горна росица  карнавал  изложба  пгт Габрово  кремачни материали 
Сайт от OmiCode
_