HP FV

Габрово

Изработка на интернет сайтове

Времето в Габрово

 

7.9°C

времето в габрово

Влажност: 77%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Нова транспортна схема

 

От 2 май в Габрово ще влезе в действие новата транспортна схема на градския транспорт. Тя е утвърдена от Общинския съвет на 5 май 2010 г. В нея присъстват няколко нови момента. Първият е, че ще има разделяне на автобусните линии по някои от дългите маршрути. До 9 часа сутринта автобусите ще се движат по целия маршрут. Това ще бъде за улеснение на гражданите, които пътуват за работа и е необходимо да сторят това за по-кратко време. След девет часа те ще бъдат разделени на две.

 

Другият нов момент в транспортната схема е, че бившия тролей №36, сега – №32, ще се движи през целия ден, а не както досега – сутрин и вечер. Увеличават се и курсовете на автобусите. След 9 часа те ще се движат на интервал от 15 минути, а не както досега – през целия ден на 20 минути. Преди 9 часа се запазва старият интервал.

 

Разкриват се и няколко нови линии. Това са Шиваров мост – Поповци, както и Русевци – ЖП Гара – Болница – Технически университет. Тази линия се разкрива по желание на ръководството на университета и целта й е да обхване студентските общежития. Други нови линии са Гачевци – Колело, Колело – Трендафил през Автогара, както и Шиваров мост - Русевци - Киевци - Думници - Рязковци - Крушата - ЖП Гара - Шиваров мост.

 

С решение на Общинския съвет е дадено съгласие за закупуване на два градски и един междуградски автобус. Процедурата по отпускане на кредита е почти финализирана. Идеята е постепенно старите Икаруси, които са главната част от автопарка, да бъдат подменени. Със стартирането на новата транспортна схема, за улеснение на гражданите, по спирките ще бъдат поставени табели с номерата, маршрутите и разписанията на автобусните линии. Такива ще има и в района на Автогарата.

 

Ще бъдат променени и някои от цените на картите за намаление в градския транспорт:

 

Пенсионерските карти за часовата зона от 9 до 16 часа от 7 лв. стават 15 лв.

Пенсионерска карта за 1 линия без ограничение в часовете ще струва 22 лв.

Пенсионерска карта за всички линии без ограничение в часовете ще струва 26 лв.

Ученическа карта за 1 линия ще струва 17 лв.

Ученическа карта за всички линии ще струва 20 лв.

Работническа карта за 1 линия ще струва 30 лв.

Работническа карта за всички линии от 35 лв. става 40 лв.

 

Картите ще важат за всички основни автобусни линии с номера на линиите от 1 до 16 включително, както и за тролейбусните линии. Картите няма да важат за допълнителните автобусни линии с номера от 20 до 29.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 18.04.2011 09:39

КОМЕНТАРИ

#2

02.05.2011 21:05

:@, gabroo

4akam ot 7 i polovina ve4erta v produljenie na 40 min :D minavat samo 2 troleia edin sled drug do 6avaraaa !!!! ediniq koito bi trqbvalo da hodi do paluzovo :D;D!!!! minava bus4e na koeto ne vaji kartata a bi trqbvalo!!! ii nakraiaaa minavaa 1caa :D koqto ujj vurve6e do 9 4asa sytrinta eee ebahtiii 6ibanata raota .. :X:X:X:X


#1

19.04.2011 10:58

Mima

samO glyposti izmislqte beeeeeeeeee !!
Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

зора  kameri  kino aleko  обяви  цирк  новини kriminalni gabrovo  боженци  кученца  пощи  членове на общински съвет   ПМГ   нова транспортна схема  смимулатор  народни лечители  габрово инфо  пиволенд  нови  камера mladost  Камери онлайн   празник  резултати от хандбал  ГАБРОВО ПИВОЛЕНД  наводнение  12 mart  тодоров ден  пгт Габрово  ясла зора  Априловска гимназия  еврофутбол  кучета 
Сайт от OmiCode
_