HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Николай Сираков: Обликът на Габрово още след 3-4 години ще е различен

 

Как оценявате работата си през изминалата година?

 

Работата, на първо място, беше динамична, и второ, ситуацията, в която се намира Община Габрово, изисква изключително много творчество и нестандартно мислене, тъй като проблемите не бяха малко. От една страна имахме финансово-икономическа криза, която се отразява на общините. От друга - имаме близо шест пъти повече привлечени средства от европейските фондове, отколкото е бюджетът на Общината. Това са големи инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат реализирани. Така че работата е динамична, с вземане на изключително важни решения.

А в личен план бих казал, че годината беше изключително интересна и мотивираща.

 

Кое беше най-успешното Ви решение и кое най-неуспешното?

 

Човек е трудно да каже дали едно решение е успешно или неуспешно. Аз по принцип не обичам да деля решенията на положителни или отрицателни, те са такива, каквито са. Разбира се, всяко има своята стойност и щом допринася за това работата да се свършва качествено и в срок, означава, че то е успешно. Естествено, не бих искал да омаловажавам отделните решения и не искам да кажа, че решения за милиони левове са по-важни от тези за по-малко средства, но засягащи интересите на група хора. Така че се стремя, когато вземам решения, да разглеждам ситуацията в своята пълнота, да преценявам силните и слабите страни, възможностите и заплахите, които стоят пред нас. А дали едно решение е правилно или не - това историята ще покаже.

 

Кои са първите неща, които бихте направили в Новата година?

 

Да се кача в близкия до Габрово Соколски манастир за три дни, които да прекарам в глад и мълчание. Това ми е необходимо, за да мога да успокоя ума и психиката си. Защото, когато един човек трябва да взема отговорни решения, когато трябва да работи в твърде динамична и стресова ситуация, да се справя с кризисни моменти, то неговото съзнание трябва да бъде тихо и спокойно като повърхността на езеро. Затова предприемам това тридневно мълчание в манастира, за да мога да се успокоя и, жаргонно казано, да презаредя батериите си за предстоящата година.

 

Как виждате Габрово след 10 години?

 

Габрово е бил известен с това, че е българският Манчестър. Това е имало, разбира се, своите обяснения за времето си, когато той се е разраснал в тази насока. За добро или за лошо към момента той не е българският Манчестър и не може да си върне тази слава. За щастие обаче ние имаме други силни черти, които могат да се използват, за да превърнем Габрово в един спокоен и приятен за живеене град, град на високата индустрия, на чистите технологии, където стандартът на живот ще бъде достатъчно висок. Град със съхранена природа в центъра на България, в сърцето на Стара планина - с развит екотуризъм, който да предоставя достатъчно активности сред природата, така че да помага на съвременния човек да намери отново себе си, да се върне отново към природните закони, за да бъде по-успешен в работата и личния си живот.

Имайки предвид и сегашните проекти, които се реализират, обликът на Габрово дори след 3-4 години ще бъде коренно различен. От една страна, 70% от канализацията ще бъде подменена, от друга - ще имаме изградено регионално депо за твърди битови отпадъци, както и нова, съвременна крайречна улица, която ще придаде модерен облик на централната градска част. Ще имаме обновени и санирани 14 обекта от образователната инфраструктура - детски градини и училища, което означава, че през следващите 10 години кметовете няма да имат никакви проблеми с тези учебни заведения. Надяваме се да развием и туристическите атракции с отделни проекти и, не на последно място, и с Карнавала, който се провежда в Габрово, както и популярният образ на града като столица на хумора. Смятам, че близките години с усилията, които полагаме, ще успеем да обновим този образ и да направим Габрово много по-атрактивна дестинация за хората. Конкретни действия са предприети и по газификацията на града и се надявам да се сбъдне една вековна мечта на габровци - да бъде прокопан и пуснат в експлоатация тунелът под Шипка.

 

Вашите пожелания за 2011 година...

 

Пожеланията ми са преди всичко към хората - към хората като такива. Нека през новата година да намираме време да се обръщаме малко по-често навътре в себе си, да бъдем малко по-добри, да гледаме на света около нас с ведрост, с оптимизъм и с любов. Да имаме време за мечти и да вярваме, че те може да се сбъднат и когато всеки сам започне да променя себе си, то неминуемо започва да се променя и средата около него. Смятам, че това е пътят.

 

Интервю на Андрей Симеонов,

Информационна агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 17.01.2011 10:44

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

тракт%D  транспорт  камера  наредба за определяне на такса бит%  новини за футбол  ЦДГ  прогноза за времето  ШАНДУРКОВ  rektorat  фирми габрово  ski klub pani4ihte  община габрово  смимулатор  следваща фаза полу финали за габрово камениц  прогноза  Сам 2011  кино алеко  парно  работа търси  дилма русеф  плевен  РУ Габрово  проверки на пътя  Спорт  филми  линия 27 разписание  Ð¾Ñ‰Ðµ обувки  дом на хумора  Ymca  Онлайн камера 
Сайт от OmiCode
_