HP FV

Габрово

Габровски оферти

Времето в Габрово

 

4.3°C

времето в габрово

Влажност: 89%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Николай Сираков: Имаме ясна визия за развитието на спорта в Габрово

 

„Когато говорим за управление на спорта, имаме ясна визия за неговото развитие и сме готови за конструктивни разговори, както по отношение на спортните дейности, така и по моментното състояние и перспективи за развитието на спортната база” – каза по време на редовния си брифинг кметът на Община Габрово Николай Сираков. Той изрази несъгласието си с твърденията, лансирани в медиите, че габровският спорт замира и отбеляза, че по този начин успехите на габровските спортисти се омаловажават.

 

През 2010 г. Община Габрово е похарчила в областта на спорта над 1 100 000 лв.

 

Тази година, за подпомагане на спортната дейност, в общинския бюджет се предвиждат около 1 300 000 лв, което е с 200 000 лв. повече. Ползването на общинската спортна база от лицензираните спортни клубове в града е абсолютно безвъзмездно – практика, която съществува в много малко общини. Общината поема изцяло и консумативите на клубовете – вода, ток, отопление.

 

Не малко са ремонтите, които са извършени на спортните бази в града за последните три години.

 

Стадион „Априлов” е изцяло саниран, направен е основен ремонт на съблекалните и санитарните възли. Изградена е нова съблекалня за нуждите на състезателите по лека атлетика.

 

Комплекс „Христо Ботев”, от където ежедневно преминават стотици габровски деца от спортовете акробатика, лека атлетика, бокс, джудо, стрелба и други е с ремонтирани съблекални, бани и сервизни помещения. Подменена е изцяло ел.инсталацията на стрелбището. Битовата сграда на тенис кортовете е реновирана, извършен е основен ремонт на покривната конструкция и ремонт на съблекалните. Планирано е поетапно монтиране на седалки за зрителите. Оградата на откритото футболно игрище с изкуствената настилка, бе доизградена, а теренът покрит с мрежа. В общинския бюджет са предвидени и средства за поетапно изграждане на подпорна стена, с цел укрепване на свлачището по цялата дължина на Спортното хале и отводняване на ската.

 

И Стадион „Смирненски” - основна база за подготовка на състезатели по ръгби, е със санирана сграда. Тук също са ремонтирани съблекалните и санитарните помещения.

 

Ски базата в КК „Узана” е единственият подслон за габровските деца, които се занимават със ски спорт. Покривът на сградата е изцяло подменен, а вътре къщичката е обновена.

 

Лицето на габровската спортна база - Спортна зала „Орловец” през последните две години се превърна в основен център на женския волейбол. В нея тренираха и играха квалификации националните отбори за кадети и девойки на волейболната федерация. В нея водят подготовка и елитните отбори по волейбол и хандбал, а отскоро и гарнитури по баскетбол. Мащабите на сградата и нейната значимост налагат тя да бъде приоритет при възможност за финансиране от европейските структурни фондове. Основната цел е всички дейности на територията на обекта да бъдат в тясна връзка с основното му предназначение и в тази връзка се изгради конферентна зала за нуждите на всички клубни и национални отбори, тоалетна за хора с увреждания, реновирани са още четири от санитарните възли в залата и напълно бе подменена озвучителната техника, която по думите на специалистите, вече е на много високо ниво.

 

Какво предстои?

• Вече има разработен проект за цялостната визия на спортен комплекс „Христо Ботев”;

• Очаква се да бъде завършен теренът с изкуствената трева в комплекс „Христо Ботев”. Общината ще финансира изграждането на съблекални, обслужващи обекта;

• Има одобрена техническа част по проект към МФВС – Наредба 1, за реконструкция и изграждане на отоплителна инсталация на залата по хандбал и вдигане тежести;

• Готов работен проект по подмяна на осветителната уредба в зрителната зала на СЗ „Орловец” -

• С общи усилия районът около спортна зала „Орловец” беше включен във вече одобрения проект 1.4 на Община Габрово. Той предвижда цялостна подмяна на настилката около спортната зала, частично озеленяване и изграждане на модерна детска площадка.

• В момента сме във фаза анализи по изготвяне на процедура за концесия за изграждане на фитнес център в СЗ „Орловец”

• Предстои проектиране за цялостна газификация на Спортен комплекс „Христо Ботев”


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 08.02.2011 08:43

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

библиотека  обществен съв%D  Etyra  топлофикаця  ясла  наво  Ñ Ñ Ð»Ð° зора  народни лечители  биенале  време%d  пгт Габрово  такса битови отпадаци на фирми  биен  112 млад фермер  данък животни  следваща фаза полу финали  VEGA - S  площад възрайдане  учители, лечители  смимулатор  kameri  обществен съвет воден цикъл  театър  ТЕЦ  ремонт магистрала  Маймуни  реклама  нови  дом на хумора и сат  обяв 
Сайт от OmiCode
_