HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Награда "Златна книга" за "Дом на хумора и сатирата"

 

Към богатата колекция от заслужени награди през годините, този месец Домът на хумора и сатирата ще получи и отличието „Златна книга”. Наградата е от Европейската научна и културна общност и се присъжда за завоюван висок престиж, обществено признание и принос към развитието на българската култура.

 

Почетният знак е във формата на разтворена книга и е изработен в Монетния двор на България от 24-каратово злато. Той ще бъде връчен на директора на музея – г-жа Татяна Цанкова – на 27 януари т.г. на официална церемония, която ще се състои в столичната галерия „Финес”.

 

„Златна книга” се присъжда от Съвета на европейската научна и културна общност, който е основен департамент в неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа”. Отличията се връчват в рамките на проекта „Аплодисменти за България”, както на обществено признати представители на българския научен и културен елит, така и на български селища, които притежават уникално културно наследство. Номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура, и от кметове на 156 български градове и села, носители на Отличие за уникално европейско селище, заради древна история и култура.

 

Носители на отличието „Златна книга” и членове на Съвета на европейската научна област са много видни личности в областта на културата, изкуството, журналистиката и науката, сред които Райна Кабаиванска, Силви Вартан, проф. Андрей Пантев, проф. Георги Чапкънов, проф. Ивайло Мирчев, Христо Мутафчиев, Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, проф. Марко Семов, Михаил Белчев, Вили Казасян, проф. Стефан Данаилов и мн. др. Сред отличените институции са редица фолклорни ансамбли, издателства, драматични и оперни театри, университети, училища по изкуствата и др.

 

През годините две габровски институции са отличени със „Златна книга” – Драматичният театър „Рачо Стоянов” и Техническият университет „Васил Априлов”. До този момент Домът на хумора и сатирата е единственият музей в страната, който е привлякъл вниманието на номиниращите и който става лауреат на престижната награда.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 17.01.2011 09:32

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

линия 27 разписание  Етъра  етажна собственост  kakvo se slu4va s prestsplenieto v raiona na lidal  хандбал  тракт%D  живково  оу Неофит Рилски  Ñ€ÐµÐ¼Ð¾Ð½Ñ‚ магистрала  новини  проекти  доставки  валутен курс  община габрово  проверки на пътя  бизнес Дряново  кино програма габрово  Сам 2011  наредба за определяне на такса бит%  кино  ясла  CARNAVAL  новини за футбол  Севлиево  kino aleko  импро театър  пощи  нели савчева  учители, лечители  нови 
Сайт от OmiCode
_