HP FV

Габрово

Времето в Габрово

 

15.4°C

времето в габрово

Влажност: 70%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 6.0m/s С

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.246
Щатски долар USD 1   1.362
Австралийски долар AUD 1   1.476
Швейцарски франк CHF 1   1.545
Чешка крона CZK 100   8.063
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.753
Новозеландски долар NZD 1   1.082
Полска злота PLN 10   5.013
Руска рубла RUB 100   4.924
« още »

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Много усмивки в едно издание

 

Любителите на хумористичното изкуство вече имат възможността да съхранят за бъдещето най-добрите творби, представени в 20-то издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011.

Тези дни излезе от печат луксозният каталог на Биеналето, с който Домът на хумора приятно ще изненада творците-участници в деня на откриването на изложбите. В изданието са включени селекционираните от международното жури 956 творби на 600 автори от 56 страни.

По повод кръглата годишнина на Международното биенале специално място в каталога е отредено на своеобразна равносметка на постигнатото през годините. Мотото на Биеналето, сътворено в стих от именития сатирик Радой Ралин, „Светът е оцелял, защото се е смял” е вдъхновило за участие в неговите 20 издания 9160 автори от 173 страни в света. Получените за участие творби в неговите 6 раздела са 61 494. Връчени са 440 награди, 74 поощрения и 68 отличия, а 24 са лауреатите на Голямата награда „Златният Езоп”.

Две приятните обръщения въвеждат в каталога – на директора на Дома на хумора и сатирата Татяна Цанкова и на председателя на международното жури на 20-о Биенале проф. Георги Чапкънов. Представена е самостоятелната изложба на лауреата на Голямата награда „Златният Езоп” от Биенале 2009 Аджим Сулай (Италия) и сборната извънконкурсна изложба „Сътворено от журито”.

Следващите страници на изданието са посветени на лауреатите, като всеки е представен с наградената си творба, а после са представени и останалите творби по раздели.

Издаването на каталога е осъществено от Дома на хумора и сатирата с любезната подкрепа на Е.ОН - България.

Каталогът на Биеналето се разпраща до всички творци-участници в конкурсните раздели, както и до посолства, държавни институции и сродни организации на Дома на хумора – музеи, галерии, библиотеки, салони на карикатурата, редакции, творчески съюзи и др.

Изданието вече се продава и на щанда за сувенири в Дома на хумора и сатирата.

 

Дарина Маринчевска


 


Обратно   Печат Добавена 12.05.2011 11:32


Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Денят на земята

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Да не забравяме миналото

Включете се в инициативата да направим клипчета със снимки на няколко стари габровски песни, като ни изпратите ваши любими снимки от Габрово. Снимките се събират в няколко албума на различна тема.

Може да ги изпращате на имейла или да ги добавяте в групата на сайта във фейсбук.

Нови обяви

Почивка - 24 май в хотел Острова Проходилка Частен Детектив Научна агенция Активия Продавам нарязан тютюн

Анкета

poll Ще ходите ли на карнавала?

    Резултати

Реклама

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ученически баскетбол момичета 8-10 клас  импро театър  Transport   библиотека  топлофикаця  бизнес Дряново  VEGA - S  ФК Янтра  цветомила гуглева  прогноза  Хари Ракидзис  доставки  образование  съдийки В група  корект  дан колов  народни лечители  работа  екохепънинг  кремачни материали  полу финали жреби  община  разписание градски транспорт   уеб  наредба за определяне на такса бит  времето  александър атанасов  nova transportna shema  радия  Тодоровден в Етъра  
Сайт от ИНК Студио
_