HP FV

Габрово

Времето в Габрово

 

19.0°C

времето в габрово

Влажност: 53%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 2.0m/s З

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.193
Щатски долар USD 1   1.316
Австралийски долар AUD 1   1.442
Швейцарски франк CHF 1   1.52
Чешка крона CZK 100   8.074
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.694
Новозеландски долар NZD 1   1.062
Полска злота PLN 10   4.97
Руска рубла RUB 100   4.812
« още »

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Манифест на децата и младите хора на Габрово

 

В края на изминалата седмица фолклорен ансамбъл "Габровче" пусна във водите на Босфора Манифест на децата и младите хора на Габрово.

 

Добри условия за непрестанно учене, независимо вземане на решение и културно развитие на отделната личност и на социалните групи са основните моменти , на който децата наблягат. „Този МАНИФЕСТ провъзгласява вярата на децата на Габрово в усилията на властите в България, Европа и целия свят да осигурят достъп и качество на образованието, културата и информацията като съществен фактор за укрепване на мира в духовното благо на хората. Затова НИЕ ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ХОРА НА ГАБРОВО се обръщаме към ръководните органи на национално и местно ниво да подкрепят и активно да работят за развитието на образованието и културата.“ - се казва още в него.

 

Габровският ансамбъл беше на посещение в Турция по повод 23 Международен детски фестивал "Кочаели" , посветен на Международния ден за защита на детето, който там се чества на 23 април от 1929 г. насам. Общо 41 държави вземат участие в един от най-хубавите и големи фестивали там. Освен направения пъзел от Манифестите на отделните държави , по време на фестивала първата дама на Турция, заедно с деца от различни държави е посадила дърво с пръст, донесена специално от всички 41 участници във фестивала. Открит е и първият музей на играчките в Измит. В първото изложение на музея са показани традиционни играчки от страните-участнички. Габровската група е занесла Кукла – сънчо, Не се сърди човече и една много стара традиционна играчка за нас, която се нарича карачка.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 29.04.2011 10:41

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Денят на земята

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Да не забравяме миналото

Включете се в инициативата да направим клипчета със снимки на няколко стари габровски песни, като ни изпратите ваши любими снимки от Габрово. Снимките се събират в няколко албума на различна тема.

Може да ги изпращате на имейла или да ги добавяте в групата на сайта във фейсбук.

Нови обяви

Продавам нарязан тютюн За строителство Гергьовден в хотел Острова - Бели Осъм Продавам дигитална копирна машина - ... Летни курсове в “Школа Интензив”

Анкета

poll Къде прекарахте Велиденските празници?

    Резултати

Реклама

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ЦДГ  импро театър  imenatana futbolistite pre srzon 1971-72 god  обяви работа  линия 27 разписание  Кепарис  ФК Янтра  габрово инфо  александър атанасов  симолатор  . трите най-високи планини  библиотека априлов  корект  ski klub pani4ihte  новини  за буквите  Опел  ремонт магистрала  ЦДГ Габрово  такса битови отпадаци на фирми  любовен квадрат  полу финали следваща фаза  .Търси  валутен курс  кучета  vremeto v gabrovo  община  футбол Янтра  образование  Тодоровден в Етъра  
Сайт от ИНК Студио
_