HP FV

Габрово

Габровски оферти

Времето в Габрово

 

4.2°C

времето в габрово

Влажност: 89%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Лекарска грешка в случая с малката Гери

 

Има лекарска грешка в случая със смъртта на 4-годишната Гергана Илиева. Това показаха резултатите от проверката по случая на Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО). Основната причина за фаталния изход е подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар на 15 декември 2010 г., се казва в съобщение на здравното министерство.

 

На 8 декември миналата година детето е опериран за отстраняване на сливиците от д-р Михаил Маджунов в МБАЛ „Царица Йоанна" в София. На следващия ден момиченцето е изписано от болницата. На 14 декември личната лекарка на детето го насочва за консултация към „Царица Йоанна", тъй като от болка не може да отвори устата си. На 15 декември то постъпва в болницата по спешност, тъй като започва да повръща кръв. Ден по-късно детето е изписано от д-р Маджунов в добро състояние по неговото мнение. На 23 декември детето отново повръща кръв, прието е отново в болницата. В спешен порядък се предприема операция, но усилията да се спаси живота му завършват безуспешно.

 

Основните грешки, които са довели до смъртта на детето, са в подценяването на състоянието му след операцията от лекуващия лекар, сочат изводите от проверката. При повторната хоспитализация на 15 декември не е обсъден вариант за ревизия на оперативната рана, нито веднъж до 23 декември не е определена кръвната група на детето. Освен това не е оказан достатъчен контрол над лекуващия лекар от началника на детското отделение по УНГ в болницата - доц. Цоло Цолов.. Също така при операцията не е обърнато на резултатите от урината, в отделението липсва алгоритъм за поведение при следоперативно кървене, детето е изписвано прекалено бързо и след двете хоспитализации (на следващия ден), а контролните прегледи са били след доста време - около седмица.

 

ИАМО е дала препоръки за отстраняване на допуснатите пропуски, ще бъдат съставени актове за административно нарушение по Закона за здравето и Закона за лечебните заведения. Те са в размер съответно от 300 до 3000 лв. и от 1000 до 20 000 лв.

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов нареди проверка на случая и от РЦЗ в София. Резултатите от нея ще бъдат готови до края на седмицата.

 

Източник: агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 11.01.2011 12:01

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

избори  уеб камери  ÐºÑƒÑ‡ÐµÐ½Ñ†Ð°  площад възрайдане  бокс  kino  Ñ Ñ Ð»Ð° зора  аек етър  Акропол  автобусни линии  зала  vun6no o4enqvane  акция  Онлайн камера  разп  интелстав  нова  пътни произшествия  класиране от 1 ден от държавно първенство   община  web camera  прогноза за времето  marina magazin krepegi  ясла  ЦДГ "Мечо Пух" Габрово  проверки на пътя  neofit rilski gabrovo  прокуратура  пламен константинов  театър 
Сайт от OmiCode
_