HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

7.1°C

времето в габрово

Влажност: 80%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Конкурс „Знак за качество на туристическите обекти”

 

За девета поредна година стартира единствения в страната регионален конкурс „Знак за качество на туристическите услуги”, организиран от Регионална туристическа асоциация (РТА) „Стара планина”. Той определя НАЙ – ДОБРИТЕ в туристическия бранш в регион Централна Стара планина за текущата година.

От началото на 2002 г. този конкурс има за цел повишаването на качеството на туристическите услуги в региона и стимулиране конкурентноспособността на регионалния продукт. Знакът за качество на РТА „Стара планина” е запазена марка и носи престиж на всеки туристически обект пред туроператорите, предлагащи региона и пред туристите, избрали да посетят Централна Стара планина. Днес Знакът за качество вече се е превърнал в гаранция за професионално и коректно обслужване и грижа за клиента. Наградите за високо качество, раздавани на тържествена церемония в края на всяка година, са гордост и самочувствие за добре свършена работа.

Доброволното сертифициране на туристически обекти отдавна е наложена практика в почти всички туристически държави. Ето защо през 2010 г. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма стартира Проект “Стимулиране на качеството и устойчивото развитие на туристическите предприятия” по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 “Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване” .

Конкретната цел на проекта е насърчаване на качеството и устойчивото развитие на туристическите предприятия, по-специално:

- Система за доброволно сертифициране на качеството на туристическите услуги, включваща изисквания за качество и национален знак за качество;

- Система от критерии за оценка на устойчивото развитие на туристическите предприятия и доброволно сертифициране на устойчивото развитие на туристиските предприятия;

- Възможности за сравнение (benchmarking) с подобни предприятия в България и други европейски страни.

 

На специална пресконференция през м. декември 2010 РТА „Стара планина” бе поканена да представи опита си в процесите на доброволно сертифициране на качеството, с което бе онагледена пред присъстващите единствената засега работеща добра практика от България.

От 2008 година неизменен партньор в отразяването на втората част от конкурса е туристическият портал „Насам Натам” www.nasamnatam.com, с чиято подкрепа сe връчва наградата „Най-активно представяне в интернет пространството”.

Тази година всеки участник в конкурса ще получи промо код за реклама в туристически портал NasamNatam.com на стойност 50.00 лв.

Конкурсът се състои от две фази. Първата е свързана с проучване и оценка на качеството във всички подали заявление обекти по два метода – чрез анкетни карти и с посещения на тайни клиенти. Финал на този етап е връчване на Знаците за качество на туристическия продукт на всички, покрили критериите на РТА (Критериите са специално разработени от организацията, като се обновяват и допълват почти всяка година; задължително се изпращат на кандидатите заедно с Поканата и Заявлението). Участниците, получили Знак за качество, участват в следващия етап – избиране и награждаване на Най-добрите туристически обекти за годината в различните категории. И двата етапа завършват със специални церемонии, на които присъстват колеги, туроператори, журналисти и други гости.

Качеството и разнообразието на предлаганите туристически услуги определят избора на дестинацията. Добрата грижа за госта създава лоялни клиенти. С разработването на критериите за оценка, организацията и провеждането на тези конкурси ние даваме възможност да се разбере дали гостите се превръщат в лоялни клиенти или остават само инцидентни посетители.

Участието в конкурсите носи евтина и ефективна реклама, както и информация за евентуални пропуски и слабости в предлагането. Обектите, спечелили Знак за качество са предпочитани от българските туроператори, работещи в региона. РТА „Стара планина” е организацията, от която търсят авторитетна информация местни, регионални и национални специализирани медии и журналисти.

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 08.06.2011 10:44

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Празник на Габрово  библиотека  Бъки  фенкупа  изложба  крема  филми  нова  бизнес Дряново  обяви за коли  площад възрайдане  прогноза за времето  kameri  боженци  биен  градски транспорт  ремо  razpisanie  тодоров денв с.живково  фирми габрово  камера mladost  Априловска гимназия  пътни произшествия  ЦДГ  следваща фаза полу финали  транспорт  смимулатор  рекл  събития  меки 
Сайт от OmiCode
_