HP FV

Габрово

Габровски оферти

Времето в Габрово

 

4.9°C

времето в габрово

Влажност: 88%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Кампания за регистрация на домашните животни с микрочип

 

Община Габрово стартира кампания за регистрация на домашните любимци чрез микрочип. Съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, при навършване на 4-месечна възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст, собственикът регистрира животното при ветеринарен лекар, като представя документ за платена такса. Според Закона за защита на животните, ако на кучето ще бъде поставен микрочип, за първата година от неговото регистриране такава такса не се заплаща.

 

Регистрацията чрез микрочип е мярка за трайно овладяване на популацията на кучетата. За да бъде наистина ефективна, тя трябва да бъде максимално масова, за да може да се контролират домашните кучета, които често стават улични. Чипът е задължителен за всички държави – членки на Европейския съюз. Той се поставя за идентифициране и регистриране в Информационната система на животните в Националната ветеринарно - медицинска служба, което всъщност е ЕГН-то на кучето.

 

Поставянето на чип е лека медицинска процедура. Той се имплантира с инжекция от регистриран ветеринарен лекар срещу малка такса. Първоначално лекарят трябва да установи с четящо устройство, че животно вече няма чип. За проверка на изправността му е необходимо да се прочете чипа, който ще бъде инжектиран, и да бъде поставен. След това, вече сложен в животното, трябва отново да бъде разчетен за по-голяма сигурност. Ветеринарният лекар изпраща ежемесечно данните от ветеринарномедицинския паспорт на всяко регистрирано куче в РВМС и в съответната община.

 

До 31 март 2011г. всички собственици на кучета трябва да регистрират своите любимци. Това е лесно, не изисква много време и ще донесе на собствениците спокойствие, че всичко е законно – никой не може да ги глоби или вземе кучето.

 

След 31 март, съгласно Наредба N 10 за притежаване и отглеждане на кучета на територията на община Габрово, се налага глоба в размер до 5 000 лева.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 10.01.2011 14:52

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

библиотека а  прогноза  врем  нови  габрово новини  Уеб камера Габрово  воден цикъл  обществен съв%D  блс   Камери онлайн   VEGA - S  web camera  такса битови отпадаци на фирми  уеб камери  кремачни материали  Железният светилник  кино  биенале  Празник на Габрово  Етър  дом  народни лечители  еврофутбол  marina  футбол Янтра  кученца  ЦДГ Габрово  ремонт  такс  разп 
Сайт от OmiCode
_