HP FV

Габрово

transconsult bg

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

И след „Наглите" отвличанията продължават

 

„Никога не е имало съмнения, че има още една група, но досега не е имало отвличане след задържането на „Наглите", посочи в студиото на „Тази сутрин" на БТВ Слави Ангелов, разследващ журналист, „24 часа". Вестникът съобщи за още отвличания - в края на 2009 година началото на 2010-та, извършено от друга група, както и случай, завършил със смъртта на похитения. По думите на журналиста и двата случая са притеснителни. Първият заради това, че става отвличане след задържането на „Наглите", и което въобще не е разследвано от МВР, защото човекът сам си решава проблема.

 

Първият случай е с внука на строителен предприемач, който не е сигнализирал за случая в МВР. По познатата схема е поискана огромна сума за откуп. Този човек не иска да сътрудничи на полицията, не иска да си спомня за случая, каза Слави Ангелов. Бизнесменът не е имал пари за поискания подкуп и започнал да събира заеми, например от Киро Японеца. Взима заеми и от лихвари, и заради напрежението получава инфаркт. Парите обаче са платени - около няколкостотин хиляди лева, и след около 3-4 седмици момчето е върнато.

 

Второто отвличане е на културист от Самоков. В самия ден на похищението той се готви за състезание и е отвлечен след тренировка, когато е много уморен и изтощен. Според Слави Ангелов, похитеният е изключително колоритна личност, лежал е и в затвора за валутни престъпления (вече отпаднал член от НК след 1989 година). Той се е занимавал и с лихварство и бил некоректен, което според разследващия журналист, може да е причината за отвличането. Натрупал е имоти и е бил разследван за неплатени данъци и доходи от лихварство. Изчезнал е на 9 септември 2009 година.

 

„Има неща, които ме смущават, свързани с разследването. Тази банда очевидно имитира "Наглите", но допускат грешки - например телефонът му продължава да работи в продължение на две денонощия", каза Ангелов. Нито прокуратурата, нито МВР обаче засичат къде е апаратът. След като изчезнал приятелката му, която работи в общината, получава обаждане, в което й нареждат да се свърже със сестра му.

 

След това има прекъсване на комуникацията в продължение на седмица, следват обичайните заплахи към сестрата, че ще й пратят негов пръст, както и заплахи срещу самата нея. След като поискала доказателство, че той е жив, й пращат ключа от къщата в селото му край Самоков. Това за нея обаче не е доказателство, че е жив. И повече от година след това все още няма информация за него.

 

„Твърде вероятно е да е бил убит още в началото. МВР достига до конкретна група, но не успява да събере достатъчно доказателства срещу тях... Оставам с впечатлението, че МВР след като задържа "Наглите", едва ли не мислят, че тези случаи са приключили. Имаме отвличане срещу откуп и убийство и към днешна дата МВР не си е свършило работата", каза журналистът.

 

 

 

Дъщерята на отвлечения Вене Сотиров - Ирина Сотирова, каза по телефона, че по всяка вероятност баща й е мъртъв, но очаква разкритията на МВР.

 

„Считам, че баща ми най-вероятно е получил инфаркт още при самото отвличане, тъй като е болен човек, каза Сотирова. Имала разговор с похитителите, в който й казали, че може да им каже каквото иска. Поискали милиони левове подкуп.

 

Сотирова каза, че подкрепя идеята за законови промени, с които сметките на близките на похитените да бъдат блокирани.

 

Източник: агенция КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 18.01.2011 09:44

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Бизнес  трактор и брава  еврофутбол  минифутбол  ПМГ   Ymca  ТЕЦ  прокуратура  kino  ронда  обяви  библиотека  тодоров денв с.живково  изложба  кандидат  обяв  Камери онлайн   ФК Янтра  карнавал  борисов  екобазар  прогноза  ski klub pani4ihte  ректорат  уеб  реклама  пощи  кино програма  ÐºÑ€ÐµÐ¼Ð°Ñ‡Ð½Ð¸  ОУ Иван Вазов 
Сайт от OmiCode
_