HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

7.0°C

времето в габрово

Влажност: 80%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Изложба MR. & MS. STRAGEDY

 

Всяка година хиляди Източноевропейци стягат куфарите и се насочват в посока Западна Европа да търсят късмета си. Понякога отчаянието от невъзможността да намери работа и недостатъчното пари да съществува карат човек да прибяга до единствената останала възможност – да напусне страната в очакване на мечтания живот. Но дали Западноевропейската „страна на мечтите” е способна да осигури прилични доходи и спокойствие за всички имигран...ти, без значение идващи от изток или юг в дните на икономическа несигурност? Какво ако един план, който е звучал добре първоначално е просто същата всекидневна борба за оцеляване, но в една нова среда? Мечтата за дни, изпълнени с удовлетворение от работата е заменена от всекидневно лутане и справяне с проблема интеграция в нова и непозната култура.

 

Този феномен е темата в изложбата на Лора Димова и Симо Саарикоски - MR. & MS. STRAGEDY – A Journey Towards The European Dream. Изложбата ще бъде открита на 26 март от 18:30 часа в галерия "Орловска 10".

 

Проектът проследява част от живота на въображаема двойка, който първоначално се развива в София, а след това в Берлин. Тяхното пътуване е пътуване към „Европейската мечта”, която и двамата вярват че ще открият. Чрез фотография и видео изложбата се опитва да разкрие един съвременен поглед към имиграцията. Реализмът, фантастиката и хуморът в работите оформят визията на ежедневието, с което повечето хора се сблъскват. Работите в изложбата са реализирани в София и Берлин в периода 2009 – 2010.

 

България е една от застрашените страни в Европа, тъй като преживява демографска криза. След падането на комунизма приблизително 1,5 милиона души са имигрирали от страната, а тази тенденция продължава. От друга страна Берлин представлява една по-специфична зона, поради естеството на историята си. След 1989г. Берлин е напълно променен и е примамлива имигранска зона, специално за хора от Балканите и Турция.

 

Проектът е представен на Московското Биенале за млади художници “Qui Vive?” юли, 2010 и галерия 3H+K, гр. Пори, Финландия – август/септември, 2010.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 21.03.2011 09:53

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

община  такс  футбол Янтра  такса битов%  меки  дом на хумора  Съдийски наряди   карнавал  ВиК  съдийки В група  такса битови отпадаци на фирми  пгт Габрово  учители, лечители  MVR  транспорт  работа търси  ÐºÑƒÑ‡ÐµÐ½Ñ†Ð°  ЦДГ  новини kriminalni gabrovo  Габрово  габрово инфо  народни лечители  габрово %D  нова транспортна схема  борисов  КОНЦЕРТ  Етъра  уеб  пречиствателната станция  тютюн 
Сайт от OmiCode
_