HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

18.6°C

времето в габрово

Влажност: 72%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 3.0m/s Ю

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.22
Щатски долар USD 1   1.377
Австралийски долар AUD 1   1.481
Швейцарски франк CHF 1   1.69
Чешка крона CZK 100   8.004
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.768
Новозеландски долар NZD 1   1.162
Полска злота PLN 10   4.852
Руска рубла RUB 100   4.907
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Изложба „Резултати на фокус”

 

На 15 юли, петък, в 14:00 ч., на пл. „Възраждане” ще бъде официално открита пътуващата изложбата „Резултати на фокус”, която представя в 23 снимки проекти, реализирани в България с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Министър Томислав Дончев, заместник-ръководителят на Посолството на Кралство Норвегия у нас г-жа Дагфрид Йортхул и кметът на Габрово Николай Сираков ще обобщят значението на сътрудничеството по финансовия механизъм на ЕИП и Норвежката програма за сътрудничество за региона.

Целта на изложбата е да представи публично постигнатото от 2007 г., когато България стана бенефициент на Финансовия механизъм на ЕИП и на Норвежката програма за сътрудничество. До този момент страната ни е получила по тях повече от 41 милиона евро за проекти в областта на културното наследство, здравеопазването, грижата за децата и опазването на околната среда.

Изложбата ще обиколи шест града на България (София, Пловдив, Бургас, Варна, Габрово, Благоевград) в периода 6 юни – 26 юли.

 

Допълнителна информация за грантовете:

 

Норвежката програма за сътрудничество има за цел да стимулира икономическия растеж и устойчивото развитие и да допринесе за засилване на двустранните отношения между България и Норвегия. Норвежкото правителство отпусна 20 млн. евро за финансиране на проекти, които биха допринесли за иновационния и технологичен обмен и бизнес развитие между България и Норвегия за периода януари 2007 – април 2009. Основно изискване за участие в програмата бе доказано партньорство между организации от Норвегия и България. Така се дава възможност за засилване на сътрудничеството и контактите между български и норвежки институции и бизнес общности. Бяха одобрени общо 22 проекта, както следва: 9 проекта в приоритетна област «Устойчиво производство», 8 в сектора «Енергийна ефективност», 3 покриващи сектора «Околна среда» и 2 проекта «Шенген». Бенефициенти по проектите са: 10 държавни институции, 8 неправителствени организации и 4 частни фирми;

Повече информация за Програмата ще намерите на: www.norwaygrants.org

 

Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство има за цел да стимулира икономическия растеж и устойчивото развитие в Република България и да допринесе за засилване на двустранните отношения със страните-донори - Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия. Договорената сума за България: 21,5 милиона евро. Одобрени проекти са общо 42 проекта по приоритети както следва: 9 проекта в приоритетна област „Опазване на околната среда”, 9 проекта в приоритетна област 2 „Развитие на човешките ресурси”, 13 проекта в приоритетна област 3 „Здравеопазване и грижа за децата” и 11 проекта в приоритетна област 4 „Опазване на европейското културно наследство”. Бенефициенти по проектите са: 24 общини, 11 държавни институции и 7 неправителствени организации.

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 14.07.2011 13:07

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Узана Поляна Фест

 

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

1294 кандидат-студенти са подали документи в Технически университет Габрово за учебната 2011-2012 година

 

Нови обяви

Лаптоп-употребяван, в отлично състояние Ray-Ban 3293 wireless card RAM памет за лаптоп 1GB Хард Диск за Лаптоп Hitachi 120 GB

Анкета

poll Къде ще прекарате лятната си почивка?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

вести  Трявна  обяви за коли  КОНЦЕРТ  нова транспортна с%D  razpisaniq  минифутбол  библиотека априлов палаузов  времето  община  разписание  Етър  обяви работа  дом на хумора и сатирата  данък животни  . трите най-високи   ин витро  гуглева  топлофикаця  меки матраци  Съдийски наряди   диана трифонова  обществен съвет воден цикъл  Пламена Минчева  хандбал  оу Неофит Рилски  еврофутбол  карнавал  биенале  любовен квадрат 
Сайт от OmiCode
_