HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

19.1°C

времето в габрово

Влажност: 84%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 3.0m/s С

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.23
Щатски долар USD 1   1.357
Австралийски долар AUD 1   1.458
Швейцарски франк CHF 1   1.606
Чешка крона CZK 100   7.983
Датска крона DKK 10   2.624
Хонконгски долар HKD 10   1.745
Новозеландски долар NZD 1   1.117
Полска злота PLN 10   4.943
Руска рубла RUB 100   4.861
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Изкуството в ръцете на младите

 

ИМКА Габрово и НЧ „Христо Ботев 2008”, с. Гарван, са двете организации, които спечелиха финансиране на проекти, по Приоритет 1 – Изкуството в ръцете на младите, в пролетната сесия на Програма култура на Община Габрово.

 

„Да твориш е прекрасно” – в това са убедени ИМКА Габрово, а техният проект, който носи същото заглавие, успя да убеди експертната комисия, че заслужава финансиране. ИМКА си поставя за цел да насърчи любителското творчество и творчеството на деца, както и да стимулира участието на младежи в процеса на създаване, представяне и популяризиране на собствения културен продукт сред по-широка младежка аудитория в Габрово. Техният проект предвижда провеждане на петдневен пленер за млади творци на възраст 7-12 години в комплекс Костенковци, организиране на едноседмична творческа работилница за 30 деца и младежи в Габрово, както и среща с родителите на децата участници, с цел създаване на среда за споделяне на опит, обмен на идеи за това как по-ефективно и пълноценно да подкрепят развитието на творческите способности на децата си и как да поощряват и поддържат дълготрайно интереса им към изкуството и културата. В края на проекта ще бъде организирана изложба, представяща творбите на младите художници, а процеса на реализиране на проекта ще бъде визуализиран със снимков материал.

 

Към младите е насочена идеята и на читалището в село Гарван, чийто проект „Моето шарено лято” предвижда създаването на три творчески ателиета, в които да работят деца на възраст от 5 до 10 години. Те ще усвояват знания и умения в областта на приложните изкуства, рисунката и фотографията. На базата на работата на ателиетата в три последователни дни ще се организират изложба и арт-презентация на открито, в която дeцата, участници в експерименталната група, заедно със своите ръководители, ще демонстрират усвоените от тях умения и творчески подходи пред други деца от община Габрово.

 

Работният процес на зелените ателиета ще бъде отразен чрез видеофилм, който ще се разпространява заедно с описанието на методологията, използвана от ръдоководителите на ателиетата. След края на изложбата организацията ще предостави на Община Габрово избрани творби от всяко ателие, както и всички образователни и методологически материали, разработени в хода на проекта като негов резултат, с цел използване на приложената методология за провеждане на Зелени творчески ателиета от детски градини, училища, творчески и други организации.

 

Източник: Община Габрово


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 02.06.2011 15:33

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

CrystaLight

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Да не забравяме миналото

Включете се в инициативата да направим клипчета със снимки на няколко стари габровски песни, като ни изпратите ваши любими снимки от Габрово. Снимките се събират в няколко албума на различна тема.

Може да ги изпращате на имейла или да ги добавяте в групата на сайта във фейсбук.

Нови обяви

Боженци-Вичевата къща Натурален ябълков оцет работа предлага Битутех ЕООД Кола за абитуренския бал

Анкета

poll Къде ще прекарате лятната си почивка?

    Резултати

Реклама

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

фирми габрово  меки матраци  Спорт  работа  ЦДГ  д-р гайдарски  новиниrosen vasilev botev  благовещение  medmachinen  община  Железният  Севлиево  минифутбол  razpisanie  хандбал 17  kameri  ремонт магистрала  Хари Ракидзис  ремонт  техномат  кола за яйца  топлофикаця  диана трифонова  Симулатор за чифтосване  intelstav  времето  учители, лечители  ректорат  работа предлага  дом на хумора и сатирата 
Сайт от ИНК Студио
_