HP FV

Габрово

Изработка на интернет сайтове

Времето в Габрово

 

7.6°C

времето в габрово

Влажност: 84%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.283
Щатски долар USD 1   1.423
Австралийски долар AUD 1   1.471
Швейцарски франк CHF 1   1.585
Чешка крона CZK 100   7.825
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.832
Новозеландски долар NZD 1   1.132
Полска злота PLN 10   4.482
Руска рубла RUB 100   4.648
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Зелена светлина за „Бургас – Александруполис”

 

Екоминистерството одобри доклада за оценката на въздействие върху околната среда (ОВОС) на проекта за петролопровод „Бургас – Александруполис”, съобщиха от ведомството вчера. Документът бе връщан три пъти, защото в него не присъстваше оценката на алтернативните варианти за разтоварване на петрола. Последният вариант бе върнат за доработка през юни.

 

В началото проектът предвиждаше разтоварването на нефта само чрез т. нар. буйова система. Това представлява закотвена платформа, от която петролът да се претоварва от танкерите в открито море с подводни тръбопроводи до брега. В доклада вече е включен и друг възможен вариант - разтоварването на пристанище, заради опасенията на местните жители, че може да се получи разлив, който да замърси Бургаския залив и да прогони туристите.

 

Тръбата е от голямо значение за заобикалянето на Босфора и Дарданелите, каза пред в. „Класа” Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. По думите му разтоварването на танкерите около нефтеното пристанище Росенец е по-добра идея, отколкото това да се прави навътре в морето. От друга страна обаче, буйовата система спестява изграждането на изцяло ново пристанище за проекта. Освен това при буйовите системи се късат връзките и поне този проблем ще бъде решен, ако се приеме вариантът с пристанище, посочи Делчев.

 

Източник: КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 04.11.2011 09:35

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

"Анна-Виктория"-СПА Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ФК Янтра  съдийки В група  такса битови отпадаци на фирми  РУ Габрово  проекти  боженци  ясла  КОНЦЕРТИ  кино алеко  Железният светилник  живково  библиотека априлов палаузов  Габрово  камера mladost  минифутбол  габрово новини  Априловска гимназия  община  тодоров ден  ТЕЦ  безплатни обяви  kameri  акция  реклма в габрово  Трявна  пътни произшествия  вело алея  Онлайн камера  градски транспорт  цирк 
Сайт от OmiCode
_