HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

0.6°C

времето в габрово

Влажност: 95%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 4.0m/s И

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.248
Щатски долар USD 1   1.43
Австралийски долар AUD 1   1.45
Швейцарски франк CHF 1   1.584
Чешка крона CZK 100   7.847
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.839
Новозеландски долар NZD 1   1.127
Полска злота PLN 10   4.477
Руска рубла RUB 100   4.561
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Затворено е движението и по пътя Габрово – Трявна и Габрово – Дряново

 

Времето в общината е облачно. Духа слаб северен вятър. Височината на снежната покривка в централната градска част е 28 см, на прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига 100 см. Влажността на въздуха е висока - 95%. Регистрираната температура на въздуха в центъра на града от общинската МТО станция към 07,00 часа е 0,3°С. Стойностите на атмосферното налягане се задържат по високи от средните за месеца, през деня слабо ще се понижават.Обилният и мокър сняг, който с кратки прекъсвания вали второ денонощие през нощта създаде на територията на община Габрово много сложна до тежка обстановка.

 

Проходът Шипка е затворен за движение. Количеството на падналата дървесна маса специалистите оценяват на над 500 куб. м. Вали обилен мокър сняг. Температурата на въздуха там е минус 4 °С. Пътят за Узана към този час е непочистен от многото паднали дървета. В прехода на гористия участък падналите дървета са десетки. В района продължава да вали сняг. Силният северен вятър способства за образуване на преспи. Това допълнително усложнява тежката зимна обстановка.

 

Затворено е движението и по пътя Габрово – Трявна и Габрово – Дряново.

 

За почистване на градската част работи цялата налична техника на снегопочистващите дружества. Наемат се и допълнителни сили от строителни и други фирми за почистване на падналата дървесна маса, чиито обем се измерва в хиляди кубически метри. В градската част има много сигнали за паднали клони, дървета. Има засегнати автомобили.

 

Обилният и тежък сняг е причинил много аварии в електропреносната мрежа на територията на община Габрово. Без електрозахранване са повече от 50 населени места.

 

Предвид динамичната обстановка възникват промени. Дружество Е-ОН е изпратило всички 13 екипа за отстаняване на авариите, както и имат готовност след оценка на обстановката да наемат външни сили. На територията на Общината работят повече от 25 екипа от всички ангажирани институции.

 

От Общински пътнически транспорт съобщават, че се покриват със затруднения (без достигане на крайни спирки) градските и междуселищни линии. Тролейбусният транспорт е спрян поради аварии в електропреносната мрежа.

 

Община Габрово призовава гражданите да не излизат и да не ползват лични автомобили без крайна необходимост, или да бъдат особено предпазливи, поради потенциална опасност от падащи клони, дървета и електрически кабели.

 

Източник: КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 18.10.2011 13:13

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Нова Година в Истанбул Нова година в Анталия Всички обяви

Анкета

poll Ще гласувате ли на предстоящите избори?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ремонт магистрала  резултати от хандбал  времето  такс  народни лечители  парно  фирми габрово  христо чешилев  безплатни обяви  razpisanie  ЦДГ Габрово  дом на хумора и сатирата  воден цикъл  библ  Малки естет%  българе  такса битови отпадаци на фирми  преброяване  меки матраци  габрово новини  оу Неофит Рилски  "автобус до люляци"  събития  Кучешки  Съдийски наряди   прокуратура  връх шипка  neofit rilski gabrovo  ваканциѠ уеб камера 
Сайт от OmiCode
_