HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

2.3°C

времето в габрово

Влажност: 84%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.274
Щатски долар USD 1   1.448
Австралийски долар AUD 1   1.489
Швейцарски франк CHF 1   1.585
Чешка крона CZK 100   7.761
Датска крона DKK 10   2.631
Хонконгски долар HKD 10   1.863
Новозеландски долар NZD 1   1.131
Полска злота PLN 10   4.373
Руска рубла RUB 100   4.713
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Novini ot Stara Zagora

 

Дряновският кмет участва във форума „Здраве 2020”

 

„Здраве 2020” цели подобряване на здравето във всички държави от Европейския регион, като обвърза това с благосъстоянието, т.е. благополучието на европейцит.

 

Здравето и благополучието, т.е. благосъстоянието на хората са сърцевината на „Здраве 2020”. На практика това е една Нова концепция за здравето, като основно човешко право, за всички европейци. Тя обаче не дава отговор на това как да се реформира здравеопазването в България, а още по-малко как да се спаси болницата в Дряново. Това обясни д-р Иван Николов веднага след завръщането си от двудневната Първата Европейска конференция на СЗО за стратегия „Здраве 2020” в Йерусалим.

Дряновският кмет участва във форума, като представител на Националното сдружение на общините в Република България, наред с Десислава Атанасова – председател на Комисията по здравеопазване към НС и зам.-министъра на здравеопазването Десислава Димитрова.

Тема на Първата Европейска конференция на СЗО за стратегия „Здраве 2020” бе „Междусекторното сътрудничество за подобряване на здравето и благосъстоянието”, а негов организатор – Регионалният офис на СЗО за Европа.

За Нова европейска политика в областта на здравеопазването се заговори по време на 60-тата сесия на Европейския регионален кометите на СЗО през септември 2010 година, като възможност да се осигури уеднаквена рамка за систематично справяне със здравните предизвикателства, както и възможностите за подкрепа на населението в региона с цел постигане на възможно най-високо ниво на здравеопазване и благополучие. Инициатор на всичко това е унгарката Жужана Якаб, която бе избрана за Регионален директор на СЗО за Европа на 1 февруари 2010 година и която сама откри форума в Израел.

Върху четири конкретни проблема са съсредоточили вниманието си участниците във форума, обясни д-р Николов. На първо място това е превенцията на сърдечно-съдовите заболявания, като основна причина за смъртност на европейците. На второ място са дебатирани възможностите за справяне със злокачествените новообразования, които също така често отнемат живот. Специална тема е била и необходимостта от тотална забрана на тютюнопушенето, като основен рисков фактор за разпространението на най-коварните и смъртоносни болести. Внимание било обърнато и на детската заболеваемост в страните от Европа.

Във втория ден програмата на Първата Европейска конференция на СЗО за стратегия „Здраве 2020” е отвела участниците в MSR – Медицинския център за симулации на Израел, в Тел Авив.

MSR е световен лидер в областта на медицинско образование въз основа на симулация, където се подготвят както медицински специалисти – лекари, така и професионалисти по здравни грижи – парамедици, медицински сестри и пр.

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 02.12.2011 11:48

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

Апекс Солар Безплатно на ски в Пампорово Унищожаване на вредни насекоми, ... Лекарствени стоки и медицински ... Продавам коледни пуйки Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

габрово инфо  прогноза  събития  ФК Янтра  Тодоровден в Етъра  обучения  акция  безплатни обяви  бинго габрово  бизнес Дряново  карта  реклама  зала Орловец  благовещение  Севлиево  футбол Янтра  уеб  изложба  еврофутбол  преброяване  ЦДГ "Мечо Пух" Габрово  прокуратура  топлофикаця  работа предлага  Уеб камера Габрово  кино  празник  новини за футбол  линия 27 разписание  новини 
Сайт от OmiCode
_