HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

7.1°C

времето в габрово

Влажност: 80%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Дни на толерантността

 

По идея на Община Габрово, през 2011 година, в детските и учебни заведения се отбелязват дни или седмици на толерантността. За децата и учениците се организират конкурси, състезания, открити сцени, театрални спектакли, арт работилници. Провеждат се тематични обучения в часа на класа, дни на отворените врати.

 

През настоящата 2010/2011 учебна година се проведоха и предстои да бъдат организирани следните мероприятия:

 

В ОДЗ „Ран Босилек”, на 11.03.2011 г., беше проведен Празник на етносите „Всички заедно”.

 

В СОУ „Райчо Каролев”, на 25.03.2011 г., беше обявен Ден на отворените врати „Моят избор – това е моето училище”. За учениците бяха организирани: Весела разказвачница, занимания по приложни дейности, спортни и дидактически състезания, игри, турнири по шах. Представени бяха възстановки по произведения, изучавани в часовете по литература.

 

В VІ ОУ „Иван Вазов”, на 20.04.2011 г., от 13,30 часа ще се проведе конкурс „VІ ОУ „Иван Вазов” търси таланти”.

 

В ОУ „Неофит Рилски”, за периода 26.04.-29.04.2011 г. са обявени „Дни на отворените врати” за ученици, учители, родители и общественост.

 

В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, от 2 до 7 май 2011 г. ще бъде организирана Седмица на толерантността. Ще бъдат обявени конкурси за: „Най-толерантен клас”, „Най-толерантен учител”, стихотворение или есе, свързани с темата. Ще бъде представен спектакъл „Толерантността – мост към многоликия свят, в който живеем”. В двора на училището учениците ще рисуват на асфалт на тема: „Живеем в един свят, а всички сме различни”. Педагогическият съветник ще представи мултимедийна презентация пред учители и родители.

 

В СОУ „Отец Паисий” са предвидени тематични тренинги, обучения на обучители от Ученическия съвет, беседи в час на класа. На 27 април 2011 г. от 17.30 часа, в Актовата зала на училището ще се проведе „Олимпиада” по математика за децата от ЦДГ „Мики Маус”, ЦДГ „Младост” и ЦДГ „Радост”.

 

На 2 май 2011 г., от 10,00 часа, в Актовата зала на СОУ „Отец Паисий” ще се организира Празник на толерантността „Да бъдем толерантни един към друг”, на който учениците от училището ще представят своите таланти. По време на празника всички деца ще изрисуват своите длани на цветни листове и ще напишат имената си. Всички „ръчички” ще бъдат „нанизани” една до друга, с което ще се сподели идеята, че трябва да се харесваме такива, каквито сме, да приемаме различието в другия и да бъдем толерантни във взаимоотношенията си.

 

Мероприятията, посветени на толерантността ще продължат в останалите детски и учебни заведения и в началото на следващата учебна година.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 20.04.2011 15:47

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

зора  минифутбол  спортни стоки diamond  новини  време%d  с живково  изложба  marina magazin krepegi  nova transportna shema  neofit rilski gabrovo  ЦДГ  обяви работа  Ñ‚Ñ€Ð°ÐºÑ‚Ð¾Ñ€  рк на блс   членове на общински съвет   акция  ПМГ   ЦДГ Габрово  вело алея  тодоров денв с.живко%  наво  воден цикъл  web camera  Онлайн камера  Ð¤Ðš Янтра  обяви  Етъра  ОУ Иван Вазов  габрово новини  пиволенд 
Сайт от OmiCode
_