HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Деца от школи по изобразително изкуство рисуват с благотворителна цел на Етъра

 
   

Архитектурно – етнографски комплекс „Етър” и Иконописно ателие при АЕК „Етър” организират от 10 до 13 май 2011 г. Пленер на детската рисунка, превърнал се в традиционен за музея.

 

Пленерът ще събере деца на различна възраст от 4 школи по изобразително изкуство от Габрово, Казанлък, Шумен и Търговище. По регламент всяка школа ще бъде представена от три малки художника и един ръководител, като в рамките на няколко дни децата ще имат възможност да пресъздадат възрожденските къщи и занаятчийските работилници в своите рисунки.

 

Закриването на детския пленер ще бъде на 13 май 2011 г., петък от 10:00 часа. Жури от художници от Иконопосно ателие при АЕК „ Етър” ще помогне за оценяване на победителите в пленера. Наградите, които са предвидени са : три награди за индивидуални постижения, една награда за цялостна колекция, както и специалната награда на Иконописно ателие при АЕК -за експеримент в областта на техниките и темите. Паралелно с награждаването на участниците в пленера, АЕК “Етър” ще обяви и победителите в детския конкурс за изработване на плашила.

 

Наградените рисунки ще обогатят фонда от детско творчество на АЕК ”Етър”, а останалите ще участват в изложба- базар, средствата, от която ще се дарят за лечението на болно дете.

 

Тази година АЕК "Етър" ще предостави събраните средства за лечението на 6 – годишния Християн Гатев от Габрово, който страда от атрофия на очния нерв на двете очи. Детето от малко е минало през редица медицински прегледи както в български клини- София, Варна, така и в чуждестранни- Германия, Великобритания без поставяне на точна диагноза или някакъв резултат. Преди един месец, Християн, е бил на 10 дневни медицински процедури в клиника в Нови Сад. Като средствата необходими за посещението на клиниката са били събрани с помощта на местни фирми и граждани от Габрово, за което родителите на детото са им много благодарни. Лекарите в Северна Сърбия са му поставили диагноза и са положително настроени към лечението на Християн като смятат, че след няколко поредни посещения на клиниката детето има реален шанс да възвърне зрението си.

 

Посетителите на музея ще имат възможността да се наслаждават на детското творчество, както и да си закупят картини с дарителска цел до 30 септември 2011г., когато ще бъде закрита изложбата-базар.

 

 

автор: Христиана Стефанова, ПР отдел при АЕК "Етър"

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 05.05.2011 15:26

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

ПИВОЛЕНД ГАБРОВО  вело алея  събития  ЦДГ "Мечо Пух" Габрово  ski klub pani4ihte  РУ Габрово  с живково  MVR  нова транспортна с%D  Празник на Габрово  обяви за коли  сирмани  ясла  работа търси  с. Горна росица  борисов  любомир  Ð¾Ð±Ñ Ð²Ð¸  ПМГ   дом на хумора и сатирата  бинго габрово  времето в габрово  Ð¾Ñ‰Ðµ обувки  пиволенд  карнавал  Камери онлайн   биенале  връх шипка  валутен курс  ОУ Иван Вазов 
Сайт от OmiCode
_