HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Двама българи за първи път на червения килим в Кан

 

Актрисата Теодора Духовникова и PR експертът Максим Бехар стъпиха официално на Червения килим в Кан.

 

Те са първите двама българи, преминали по килима, по който право да преминат, имат само номинираните за „Златна палма". Преди тях единствено покана за това е имала актрисата Гинка Станчева, която през 1957 година, преминава по него в българска народна носия, поканена като изпълнителка на главната роля във филма "Земя" на Захари Жандов.

 

В рамките на посещението,Духовникова и Бехар се срещнаха с десетки представители на филмовата индустрия, разговаряха с техни колеги от много страни и участваха в събития от програмата, които бяха достъпни само за официалните гости.

 

"В Кан имах важна роля, макар и не филмова - каза Максим Бехар. - Ролята ми от години е да подобрявам имиджа на България по света и да разказвам в каква прекрасна държава живеем всички ние. Смятам, че успях да заинтригувам много хора да инвестират успешно в страната ни, за което искам да благодаря и на Pernod Ricard България, които се включиха в тази идея по блестящ начин"

 

"Фестивалът в Кан бе уникално място да видя мои колеги, да усетя атмосферата на творчеството и най-доброто от филмовия свят на планетата. Надявам се един ден да видим и български филм в официалната конкурсна програма и да повторим многократно успехът на сънародничката ни Иглика Трифонова, която тази година, взе първа награда за своя сценарий", отбеляза и Теодора Духовникова.

 

Духовникова и Бехар посетиха и премиерата в рамките на конкурсната програма - турския филм "Имало едно време в Анадола", който часове по-късно спечели Голямата награда на фестивала. Имената на двамата българи, както и държавата, която представляват, бяха обявени официално при стъпването им на Килима, за информация на стотиците журналисти и продуценти, които бяха дошли да приветстват гостите.

 

-Двамата българи предадоха на Регионалния мениджър на "Chivas" Люси Шенън уникален подарък, който тя от своя страна, ще предаде на председателя на журито на тазгодишния фестивал Роберт де Ниро.

 

Подаръкът пресъздава петото оригинално решение на Аполониевата задача, изгубено при пожара в Александрийската Библиотека и възстановено 22 века по-късно от 18 годишния ученик от София - Радко Котев. Младежът собственоръчно пречерта своето решение, за да го подари на Роберт де Ниро.

 

"Искахме да покажем на председателя на журито и чрез него - на целия свят, че в България има твърде много "Радкокотевци", които - убедени сме - един ден ще направят чудеса и в киното!" убеден е Максим Бехар.

 

Двамата българи бяха изпратени като посланици на фестивала, поканени от организаторите и от основния партньор тази година Chivas Regal.

 

В духа на модерното кавалерство, двамата известни българи имаха възможността да посетят серия от събития, на които достъпът за журналисти е силно ограничен. Запазването и развиването на ценности като галантност, чест и достойнство, е основна мисия на CHIVAS REGAL, а посланиците на марката са онези, от които зависи тя да бъде реализирана.

 

Източник: КРОСС

 


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 25.05.2011 07:42

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

минифутбол  Бъки  обяви за коли  камера  оу Неофит Рилски  пощи  blagowe]enie  акция  ШАНДУРКОВ  Етър  реклма в габрово  ПИВОЛЕНД ГАБРОВО  КОНЦЕРТИ  автобус  дилма русеф  борисов  уеб камери  Камери онлайн   Спорт  смимулатор  резултати от хандбал  дом на хумора и сатирата  КОНЦЕРТ  kakvo se slu4va s prestsplenieto v raiona na lidal  автобусни линии  пътни произшествия  библиотека  вело алея  проекти  Ymca 
Сайт от OmiCode
_