HP FV

Габрово

Времето в Габрово

 

13.3°C

времето в габрово

Влажност: 89%

Валежи: 0.0mm/hr

Вятър: 4.0m/s З

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.228
Щатски долар USD 1   1.37
Австралийски долар AUD 1   1.463
Швейцарски франк CHF 1   1.544
Чешка крона CZK 100   8.02
Датска крона DKK 10   2.623
Хонконгски долар HKD 10   1.762
Новозеландски долар NZD 1   1.087
Полска злота PLN 10   4.993
Руска рубла RUB 100   4.905
« още »

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Габровски комплект за оцеляване

 

„Когато по света започне да се говори за нещо, в Габрово то вече се прави“.

Габровци са добре запознати с това клише, в случая обаче твърдението изцяло отговаря на истината. Въпреки, че преди седмица делегация от маи измолиха кмета да нареди на Рачо Ковача да закове времето, за да не се сбъднат лошите предсказания за свършека на света, общинската администрация се застрахова, като подготви уникален Габровски комплект за оцеляване, който ще бъде раздаван на официалните гости, потвърдили участие в карнавалните дни. Притежанието на ценната метална кутия ще им даде ако не нещо друго, то поне успокоение, че са взели всички възможни предпазни мерки.  

Тъй като габровци се славят със своята практичност, вещите в него са така подбрани, че да служат за всички жизненоважни дела при евентуален свършек на света или намек за такъв.

А ето и самата инструкция за употреба:

Комплектът съдържа:

Шишенце с ракия
Свирка  
Компас  
Термометър
Кибрит
Хартия
Молив
Пликче с боб
Връв

Упътване:

Ден първи:
Събуждате се и установявате, че светът е свършил. Вайкате се десетина минути. Сещате се, че притежавате единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване®. Само мисълта за това прави деня ви по-малко страшен и решавате да действате. Ако имате нужда, използвайте капака на кутията, за да хванете слънчевата светлина и подадете сигнал на останалите евентуални оцелели. Ако случайно и слънцето се е свършило, свирете със свирката. Морзовият сигнал за бедствие е • • • – – – • • • . Ако всичко ви е наред, ориентирайте се с помощта на компаса и поемете към новия свят.  

Ден втори:
Срещате човек. Питате се как е оцелял. Може би и той притежава единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване®, но не ви се вярва, тъй като серията е лимитирана. Оказва се, че просто е голям късметлия. Добре е да се сближите с подобен човек, затова го каните на по глътка ракия, от ракията, съдържаща се в Комплекта. Ако времето е студено, направете си греяна ракия, която да ви предпази от болестотворни организми и зли сили (използвайте кибрита за запалване на огън). Ако Късметлията случайно е ранен, промийте раната му с част от ракията, а с останалата повторете процедурата за приятелство и срещу болестотворни организми. Ако след ракията ви стане весело, попейте и посвирете със свирката.  

Ден трети:
След снощи ви е зле. Надяваме се, че не сте угасили огъня. Направете си чай в кутията за оцеляване, която може да се използва и като тенджера или направо в шишето от ракията. България е богата на билки и корени, така че колкото и да го е загазил светът, все ще се намери нещо. Хубаво е след като сте се сприятелили с Късметлията, да скрепите приятелството си с договор. Използвайте молива от единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване® и гърба на хартията, която четете в момента. Разделете земята на две – вземете северното полукълбо за себе си, южното дайте на него. Дръпнете границата с помощта на компаса. Напишете договора в два екземпляра на листа, като го разделите на две и оставите за себе си частта след „Ден трети:”, гледано от лицевата страна.  

Ден четвърти:
Чудите се какво да правите? Хвърлете си един боб, за да узнаете бъдещето. Сварете на супа половината предсказание, другата оставете за посев. Време е да намерите запазено от края на света кътче, където да се установите. Късайте парченца от дунапрена, служещ за подложка, в единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване® и ги пускайте на земята от време на време, за да сте сигурни, че не се въртите в кръг. Не забравяйте да вземете живи въглени от огъня със себе си. За пренасянето им може да използвате кутията.

Ден пети:
Гладен сте и отслабнал. Заложете капан-примка като използвате връвта от свирката в единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване®. Ако хванете котка - опитомете я, ако хванете заек - изяжте го. Ако хванете Късметлията, сами изберете какво да го правите. Внимавайте да не загубите обаче частта му от договора!

Ден шести:
Вържете вече падащите си гащи с връвта. Намерете пещера и с молива нарисувайте по стената сцени на преживелиците си от предишните 5 дни. Това ще ви даде вдъхновение да стартирате еволюцията отново. Намерете река и габър, и основете Габрово. Търсете приятно, слънчево, но прохладно място с помощта на компаса и термометъра. Когато го намерите, котката ще се отърка в краката ви и ще замърка доволно. Посадете останалата част от боба. Пликчето може да използвате за съхранение на опашката на котката и договора с Късметлията.
Слънцето ще изгрее зад хребета, окъпано в утринната роса...  
Зарейте поглед, пълен с вяра и оптимизъм.  

От тук нататък е лесно...


 


Обратно   Печат Добавена 16.05.2011 13:57

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

Денят на земята

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Да не забравяме миналото

Включете се в инициативата да направим клипчета със снимки на няколко стари габровски песни, като ни изпратите ваши любими снимки от Габрово. Снимките се събират в няколко албума на различна тема.

Може да ги изпращате на имейла или да ги добавяте в групата на сайта във фейсбук.

Нови обяви

Продавам Ford Fiesta 1,4i Продавам части за Мерцедес VITO / ... Превоз на покъщнина, багаж, ... Превоз на покъщнина, багаж, ... Почивка на море в град Ахтопол

Анкета

poll Ще ходите ли на карнавала?

    Резултати

Реклама

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

мдт  събития  ваканция  новини  ЦДГ Габрово  работа предлага  пгт Габрово  обяви работа  ректорат  . трите най-високи планини  kameri  ski klub pani4ihte  Трявна  14-май празник  габрово инфо  Ð¿Ñ€Ð¾Ð³Ð½Ð¾Ð·Ð°  ОУ Иван Вазов  nova transportna shema  боженци  пътни произшествия-Цветелина  диана трифонова  транспорт  народни лечители  зала Орловец  "ПИВОЛЕНД 2011"  дом на хумора и сатирата  Савина  ansambli  уеб камера  medmachinen 
Сайт от ИНК Студио
_