HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Габрово и Франция с готовнoст за сътрудничество

 

Община Габрово започва проучване за създаване на филиал на френски университет в града. За това се договориха кметът Николай Сираков и Жил Руе, аташе за университетско и научно сътрудничество в посолството на Франция у нас. На срещата, на която присъства и областният управител Мариян Костадинов, беше коментирана възможността това да стане в партньорство с Технически университет - Габрово.

 

Създаването на новата академична структура е продиктувано от нуждата от специалисти, подготвени за конкретен сегмент от пазара и отговарящи на актуалните потребности на бизнеса, или т. нар. професионални бакалаври. Филиалите се оказват гъвкави структури, които реагират бързо на променящите се пазарни условия. След проучване на нуждите и среща с ръководството на Техническия университет, от общината ще инициират нова среща, на която да се пристъпи и към реализиране на проекта.

 

По време на срещата беше обсъдено и сътрудничеството между двете страни за второто издание на "Смешен филмфест" през есента в Габрово, както и реализирането на няколко културни проекта. Жил Руе беше впечатлен от случващото се в културния живот на града и оцени неговата уникалност като единствена по рода си столица на хумора и сатирата.

 

Кметът Николай Сираков изрази желанието си да развива сътрудничеството с Франция, като една от водещите европейски страни, в областта на образованието и културата, както и за побратимяване с френски град. Според него първите разговори с Жил Руе са продължение на политиката на общината за отваряне на Габрово към Европейския съюз. Доказателство за това са поредните проекти, които Общинска администрация предаде преди броени дни по ОПАК – те касаят ефикасното и прозрачно управление и развитие на човешките ресурси, като предвиждат съвместна работа с администрациите в Полша и Испания.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 02.02.2011 16:19

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

прогноза  следваща фаза полу финали за габрово камениц  Онлайн камера  Бизнес  еврофутбол  съдийки В група  ФК Янтра  бинго габрово  Етъра  тракт%D  новини  ЦДГ Габрово  работа търси  резултати от хандбал  филми  биенале  тодоров ден  Севлиево  сирмани  РУ Габрово  такса битови отпадаци на фирми  Etyra  автобусни линии  карнавал  нова транспортна схема  безплатни обяви  Ð´Ð¾Ñ Ñ‚Ð°Ð²ÐºÐ¸  пощи  проекти  Габрово днес 
Сайт от OmiCode
_